Foodoras operativa chef upprörd. ”Det är ett problem att kriminella kapar vårt varumärke”, säger han efter att rånare utklädda till Foodorabud slog till mot modellen Farzan Athari och programledaren Martin Björck.

ANNONS

Programledaren Martin Björck och modellen Farzan Athari är två av de personer som på senare tiden har drabbats av kriminella som är utklädda till cykelbud, skriver Breakit

När ett Foodora-bud ringde på öppnade Athari och fick snabbt en pistol riktad mot huvudet. Därefter fick de med sig två lyxklockor. Händelsen är en i raden av liknande brott.

Förra veckan kunde polisen gripa sju personer som var utklädda till DHL-bud och planerade att kidnappa en näringslivstopp. Polisen har gått ut med råd om att man inte ska öppna dörren för okända bud.

“Vi ser naturligtvis allvarligt på det här. Men jag vill poängtera att offret i det här fallet inte hade beställt något från oss. Har man inte lagt en beställning så vill vi att man tar polisens råd på allvar”, säger John Denbratt, operativ chef på Foodora i Sverige till Breakit.

Foodora vet inte hur rånarna har fått tag på kläder och utrustning med deras logga, eftersom alla anställda ska lämna in kläder när en anställning upphör. Företaget har däremot inte skärpt sina säkerhetsåtgärder eftersom kunder kan följa sin beställning i appen och se när budet ska vara framme.

ANNONS
ANNONS

“Men det är klart att det är ett problem att kriminella kapar vårt varumärke.”

Läs mer:

Efter kritiken – Foodorabud får kollektivavtal [Dagens PS]
Foodora expanderar – konkurrerar med livsmedelskedjor [Dagens PS]