Elon Musk vill ha humanoida robotar, så kallade ”Tesla Bot” i sina fabriker men även i hemmet där de kan användas som till exempel sexpartners.

ANNONS

Redan i slutet på september kommer Tesla släppa prototypen av ”Tesla Bot” – en humanoid robot, som alltså ser ut som en människa, uppger Fortune.

Humanoida robotar som sexpartners

Tusentals robotar som även går under namnet ”Optimus” kommer förutom att arbeta i Teslas fabriker även kunna användas i hemmet som en ”buddy” eller en ”catgirl” – som är en sexpartner.

Tesla använder redan robotar i sin produktionsprocess men nu tar bolaget alltså steget längre med sina människolika robotar. Andra biltillverkare som Honda har tidigare försökt bygga humanoida robotar, men ingen har hittills kommersialiserats.

Kan lösa bristen på arbetskraft

Redan i januari gick Teslas grundare Elon Musk ut med att Optimus-robotar har ”potentialen att bli mer betydelsefulla än fordonsbranschen över tid” och till och med kan vara lösningen på brist på arbetskraft.

Musk har dock som bekant ändrat sig många gånger tidigare, och han medgav att så kallade ”fluff bots”, robotar som tilldelades grundläggande uppgifter, var ineffektiva och del i”produktionshelvetet” som Tesla upplevde för fyra år sedan.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Tesla stäms för falsk marknadsföring av sin autopilot [Dagens PS]