Dagens PS

S skumma miljonfusk: ”En viktig inkomstkälla”

Ett parti som gör sitt sämsta val någonsin betraktar sig ändå som vinnare. Mer att läsa finns i dagens ledarkollen. (Foto: TT)
Ett parti som gör sitt sämsta val någonsin betraktar sig ändå som vinnare. Mer att läsa finns i dagens ledarkollen. (Foto: TT)
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 02 dec. 2016Publicerad: 02 dec. 2016

Dagens PS skrev nyligen om det “hemliga spelet” i Löfven-regeringen samt om att partiets före detta ledare Mona Sahlin var i nytt blåsväder. Och nu kommer nya avslöjanden kring partiet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I över 60 år har Socialdemokratiska Arbetarpartiet (SAP) och Socialdemokraternas ungdomsförbund (SSU) dragit in stora pengar på lotteriförsäljning. I dag är intäkter från lotterier som Kombilotteriet, Drömreselotteriet och Motorlotteriet en ”viktig inkomstkälla”, skriver GP.

Men nu avslöjar GP att partiet ”fuskat” i försäljningen och marknadsföringen av lotterna. Enligt tidningen har det ingenstans, i de reklammaterial som använts i år, framgått att det är Socialdemokraterna som gynnas av lotteriernas överskott som förra året landade på 61 miljoner kronor. Inte heller i de talmanus som använts av lotteriernas telefonförsäljning finns någon information om vem som är tillståndshavare eller förmånstagare.

”Jag har inget emot Socialdemokraterna. Men jag tycker det är sorgligt att ett stort parti finansierar sig på det här skumma sättet, det är inte sjysst, säger en kund som av en slump fick reda på hur det ligger till, till tidningen.

Efter en granskning överväger Lotteriinspektionen att utfärda en varning vilket är ”väldigt ovanligt”, säger handläggaren Herman Lindholm till GP.

När tidningen kontaktar Kombilotteriets vd Anders Johansson tar han på sig hela ansvaret.

”Detta var den första kampanjen vi haft i tryckt material på sex-sju år. Jag hade inte tillräcklig koll på materialet som gick ut. Det var ett misstag från min sida”, säger han och påpekar att den uteblivna informationen faktiskt finns med i den bekräftelse som skickas ut till kunderna.

Därefter har man sju dagars ångerrätt.

MISSA INTE: Kavalkad i skandaler – på hemmaplan  >

ANNONS

LÄS ÄVEN: Nya lånebluffen – så luras du av skurkarnas knep  >

URSPRUNGSKÄLLA: Fusk bakom S miljonlotteri  >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS