Totalsågar Ulf Kristersson efter utspel i Financial Times. Han är ”inte mogen” statsministerrollen.

ANNONS

I en intervju med FT jämför Moderaternas partiledare Ulf Kristersson Sverige i dag med hur det såg ut under krisåren i början på 1990-talet. Han pekar bland annat på den eskalerande utvecklingen av skjutningar och bilbränder.

Det här upprör finansminister Magdalena Andersson å det grövsta. Hon anser att Kristersson svartmålar Sverige och därmed sänker vår attraktionskraft hos presumtiva investerare.

”Det han gör är att skrämma bort internationella investerare”, säger Andersson till Di.se och slår fast att M-ledaren målar upp ”en ensidigt negativ bild av Sverige”.

Genom sina uttalanden i den världsomspännande amerikanska finanstidningen har Ulf Kristersson, enligt S-finansministern, dels gjort sig skyldig till att äventyra jobb och investeringar i Sverige, dels diskvalificerat sig själv som statsministerkandidat.

Till Di säger Magdalena Andersson att ”så kan inte en person som aspirerar på statsministerposten bete sig. Uttalandena tyder på att han inte är mogen arbetsuppgiften”.

Till Dagens Nyheter säger Andersson:

”Det här visar att han inte är mogen för den rollen. Jag är rädd att han eftersträvar korta partipolitiska poänger före Sveriges väl”.

ANNONS
ANNONS

I FT-intervjun säger M-toppen bland annat följande och hävdar att svenskarna förlorat tron på staten:

”Det råder en kris för politik som kan lösa problem. Kan politik göra något över huvud taget?”, säger Ulf Kristersson.