Dagens PS

Ledarkollen: Männen har tagit över förorten

Torget i Hässelby
Torget i Hässelby
Marcus Birro
Marcus Birro
Uppdaterad: 13 juni 2018Publicerad: 13 juni 2018

Varje dag läser Dagens PS ett antal ledarsidor och plockar därefter russinen ur kakan och serverar det viktigaste.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ska polisen delegera fler uppgifter?

Rikspolisstyrelsen och Trafikverket har beslutat att gemensamt utreda om andra än poliser ska få utföra alkoholprov i trafiken. Om detta skriver DI idag: “Polismyndigheten behöver utveckla sitt arbete för att kunna svara mot samhällets behov. Även om vissa uppgifter delegeras är polisen fortsatt ansvarig, och allmänheten kan känna sig minst lika trygg som tidigare. “

Kvinnor är portade från det sociala livet i svenska förorter

Aftonbladet skriver en ledare som bara för några år sedan var fullständig otänkbar. Då fick obekväma skribenter sparken om de skrev sanningen i känsliga frågor. Idag skriver Aftonbladet om Järva-veckan, ett politiskt spektakel där partiledarna åker till förorten under varsin dag och försöker värva röster.

Aftonbladet skriver: “En majoritet av de kvinnor som bor i de mest utsatta områdena känner sig otrygga. Kvinnor går inte ut på kvällarna, de syns överhuvud taget inte mycket i det offentliga rummet. Männen har tagit över gator, torg och kaféer.En del av dem har också tagit på sig rollen som områdets moralpoliser. De tar sig rätten att separera och kontrollera kvinnorna i området. Gustav Fridolin kommer att möta många män och några kvinnor i kväll.”

Även borgerliga väljare är för begränsningar av vinster i välfärden

Jag har stor respekt för allas vår Göran Greider. Man vet vad man får men det man får är alltid välformulerat och genomtänkt. Vad man än tycker om det han skriver. Respekt.

Idag skriver han i ETC: ” En majoritet av de borgerliga väljarna är för begränsningar av vinster i välfärden. Men inte en enda av deras valda representanter i riksdagen vågade representera den hållningen hos sina egna väljare när riksdagen i förra veckan röstade om begränsningar av vinster i välfärden. Betänk hur otroligt detta faktiskt är.”

ANNONS

Småföretagen bär upp tillväxten

Alltid lika intressant att läsa landsortstidningarna, se det stora i det lilla.

Gefle-Dagblad skriver om näringslivet i regionen: “Det är småföretagen som bär upp tillväxten av jobb i Gävleborgs län. Det visar Företagarnas småföretagarbarometer som nyligen publicerades. Sammantaget har dessutom Gävleborgs län en något starkare konjunktur än riksgenomsnittet. Det beror på den avmattning i konjunkturen som sker 2018 vilket känns av mindre i Gävleborgs län än i övriga Sverige.”

Kärlek till den svenska förskolan

Expressen uppmärksammar den svenska förskolan: “Svensk förskola är inte bara tillgänglig för alla, utan håller dessutom god kvalitet. Barnen får öva sina sociala färdigheter och lära sig om växter och djur, siffror och bokstäver. De får leka och fantisera och göra utflykter. Det är en pedagogisk verksamhet med duktig personal, långt ifrån att bara vara barnförvaring för förvärvsarbetande föräldrar. För denna förmån behöver familjerna inte betala särskilt mycket – och låginkomsttagare inte alls.Vi borde alla vara innerligt tacksamma för det.”

Dagen snackis: Partiledardebatten under förmiddagen på onsdagen. Startskottet för en valrörelse som hittills har haft det svårt att komma igång. Och i morgon drar VM i fotboll igång…

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS