GP skriver på ledarplats att folket nu blivit påmint om vilken makt Vänsterpartiet med partiledaren Jonas Sjöstedt i spetsen trots allt har på regeringen. Med fokus på den höjda inkomstskatten för 40 000 löntagare som regeringen presenterat i höstbudgeten.

ANNONS

Det är V som enligt egen utsago står bakom det förslaget, och så långt har vänsterpartisterna ”all anledning att känna sig belåtna när regeringen om drygt en vecka  överlämnar sin höstbudget till riksdagen”, skriver GP.

Men tidningen slår samtidigt fast att Vänsterpartiet tycks leva i det blå, långt från verkligheten när det gäller kritiken mot skattehöjningarna, som man enkelt viftar bort.

”Att vänstern så lätt avfärdar kritiken som ’pinsam’, ’larvig’ och ’småaktig’ är beklämmande. Bättre än att förlöjliga de som motsätter sig ännu högre skatter, vore att ägna en tanke åt vad motståndet grundas i. Då hade man kanske upptäckt att det inte enbart handlar om kronor och ören, utan om misstro till det system som skatten bekostar”, framhåller GP i ledaren.

”Vänstern tycks inte se orimligheten i att människor betalar mer och mer i skatt, samtidigt som de får mindre och mindre tillbaka.”

LÄS LEDAREN: ”Betala mer, få mindre tillbaka” [Göteborgs-Posten] ›

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: ”Inget läge att jubla – skatten höjs” [Dagens PS] ›

LÄS VIDARE: ”Ledare: Magdalenas politik skadlig” [Dagens PS] ›