Dagens PS

Entreprenörer till attack mot regeringen

Martin Lorentzon
Martin Lorentzon
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 17 okt. 2016Publicerad: 17 okt. 2016

Bland debattörerna som oroar sig för den politiska utvecklingen på företagsområdet finns Spotifys grundare Martin Lorentzon, Anna Lithagen, grundare av Talent Tribe, Stings grundare Pär Hedberg och många fler.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

De framhåller på Di Debatt att förslagen som Entreprenörskapsutredningen i dag lägger fram kan bana väg för att Sverige blir världsledande inom entreprenörskap.

“Samtidigt är vi oroade över de dubbla signaler som regeringen skickar ut. Försämringar aviseras inom en rad områden som skatter, kompetensförstärkning och kompetensförsörjning inom såväl skola som högre utbildning, samt möjligheterna för entreprenörskap inom välfärdssektorn. Om Sverige ska kunna möta de samhällsutmaningar vi står inför med klimathot, migration och digitalisering, har vi inte råd med något annat än ett entreprenörsklimat i världsklass”, skriver Martin Lorentzon och de andra debattörerna och betonar att det är upp till entreprenörerna själva var de vill bedriva sina verksamheter.

“Entreprenörer kan välja att utveckla sina företag var de vill i världen.”

Entreprenörerna konstaterar att Sverige utmärkt sig på världskartan med sitt innovativa företagande. Önskan är att den utvecklingen kan få fortsätta.

“Vi tror också att det är viktigt med en fortsatt dialog med den politiska makten och ställer oss bakom förslaget på en Entreprenörsombudsman som kan bevaka och ta upp frågor som är relevanta för den entreprenöriella miljön. Med ett samlat grepp om entreprenörsfrågorna finns förutsättningarna för att Sverige ska bli hemvist för många av nästa generations globala storföretag.”

LÄS DEBATTARTIKELN: “Martin Lorentzon m fl: Regeringens politik är ett dråpslag för entreprenörer”

LÄS ÄVEN: “Spotifys grundare hotar med flytt”

LÄS VIDARE: “Spotify tackade nej till lägenheter”

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS