Dagens PS

Birros fredagshälsning

Missa inte PS-poddens valspecial. (Foto:TT)
Missa inte PS-poddens valspecial. (Foto:TT)
Marcus Birro
Marcus Birro
Uppdaterad: 08 juni 2018Publicerad: 08 juni 2018

Den politiska temperaturen skruvas upp vecka för vecka. Så här långt är det sprickorna, bristerna, som dominerar.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

På punkt efter punkt har regeringen gjort felbedömning efter felbedömning. Gång på gång skickar man i media fram ministrar och andra som står med brallorna nerdragna och i efterhand försöker parera verkligheten. Man gungar mot repen i fråga efter fråga.  Regeringen saknar alla former av verktyg, nycklar och framförallt handlingskraft. Man är sist på bollen i varenda fråga. Man trampar runt i sin egna ringar och verkar vara totalt ur fas och i otakt med samtiden, med omvärlden och framförallt med verkligheten.

Det är som om låter verkligheten och världen bara hända och sedan skapar sig en politik om det som just hänt.

Det har gått så långt att vänstern föraktar de svaga. För de svaga är de unga männen på landsbygden, i de små orterna, som släntrar in på den lokala syltan för styrkedryck runt lunch redan. De gråtfärdiga gågatorna runt om i landet är fulla med dessa människor. Vem talar för dem? Vem lyfter deras röst? Vem tar de på allvar? Vem sätter sig ner och lyssnar på deras historier?

Det nya är att media och politik gör gemensam sak i sitt förakt mot landsbygden. Det är väldigt besynnerligt, och extremt ohederligt. Med alla möjliga medel vill politiker och journalister totalt utestänga människor som makten anser inte förstår sitt eget bästa.

I Sverige har det talats en del (men alldeles för lite) om människovärdet. Människor som står i vägen för ambulansen, som filmar folk som dör, som håller upp sina barn så att de bättre kan se katastrofen. Den skammen är fruktansvärd.

Här hemma har det handlat bland annat om att SAS rapporterar att allt fler flyger med dem, till skräckrapporten som avslöjar turismens mörka baksida.

Nu önskar jag alla Dagens PS-läsare en riktigt trivsam och fridfull helg.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS