Det ekonomiska stöd som ges till coronadrabbade företag som tappat mycket omsättning förlängs nu i tre månader. Stödet är aktuellt för företag som tappat minst 50 procent av sin omsättning i juni och juli.  

ANNONS

Överenskommelsen, som regeringen gjort med Liberalerna och Centerpartiet, omfattar även en förlängning av åtgärder på sjukförsäkringsområdet, däribland justering av karensdagar, uppger regeringen i ett pressmeddelande.

Kravet för att få stöd höjs dock. I maj skall minst 40 procent av omsättningen ha fallit och i juni-juli med 50 procent.

”Tröskel till att söka omställningsstödet ökar lite. Det är för att vi ska nå mera rätt kring de som verkligen drabbats”, säger Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni till Ekot.

Beskedet har fått både ros och ris. Organisationen Svenskt Näringsliv är positiv till dagens besked. Skara Sommarland, som drabbats hårt av krisen, är inte alls nöjda.

”Det är ingenting för oss som nöjespark, det är en liten del givetvis men det uppväger absolut inte att kunna driva en nöjespark året runt. Initialt så känns det inte riktigt som att man har lyssnat på vad det är som behövs för att inte stoppa besöksnäringen i Sverige”, säger nöjesparkens vd Janne Nilsson.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Andersson bekräftar: Vill offentliggöra coronastödet [Dagens PS]