Bolaget skannar kvinnliga fötter – perfekta löparskon

Uppdaterad: 08 mars 2023Publicerad: 08 mars 2023
löparskor
"Blissfeel"-löparsko har utformats genom ett stort antal 3D-skanningar av kvinnliga fötter. (Foto: Lululemon

Fler kvinnor är löpare än män, så då borde det finnas utformade kvinnliga löparskor. Bolaget Volumental, som 3D-skannar fötter, samarbetar nu med sportkedjan Lululemon för att kunna tillverka den perfekta löparskon för just kvinnor.

ANNONS
ANNONS

Löparskor är givetvis en miljardindustri som fram tills nu har fokuserat på att tillverka skor utifrån manliga fötter, trots att det faktiskt finns fler kvinnliga löpare, berättar Breakit.

“Den här branschen har funnits så länge så jag tror helt enkelt att det handlar om ett gammalt arv som följt med”, säger Tiago Pregueiro, produktchef på FitTech-bolaget Volumental – som tillsammans med den kanadensiska sportkedjan Lululemon ska få löparskon “Blissfeel” att lyfta.

Data över kvinnofötter – perfekta löparskon

Datan från miljontals kvinnofötter har lagts ihop med hundratusentals 3D-skanningar för att landa rätt i den nya modellen.

Kunder kan även skanna sina fötter själva i de butiker som samarbetar med Volumental, och det handlar totalt om runt tre tusen butiker i ett 50-tal länder, däribland Sverige.

“Vi vill ha en 3D-skanner i nästan alla skobutiker vi kan komma på. Vi kikar även på olika segment, ett exempel kan vara pjäxor till skiduthyrning”, uppger Tiago Pregueiro.

Bolaget, med säte i Stockholm, har ett 80-tal anställda och ökade förra året sin omsättning till över 65 miljoner kronor.

Läs även: Världens snabbaste skor ger dig vingar

ANNONS
ANNONS
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.