Nu står det klart att sophämtningsappen Tiptapp vinner mot Stockholms stad. Mark- och miljööverdomstolen har beslutat att upphäva förbudet som hotade bolaget.

ANNONS

Ärendet har pågått i tre år och nu rapporterar Breakit att Tiptapp alltså går vinnande ur striden – där kommunen tryckte på att renhållningslagstiftningen förbjuder enskilda privatpersoner från att hjälpa varandra med att köra återvinning till återvinningscentralen.

Under tiden har Tiptapp kunnat fortsätta med sin verksamhet där användarna erbjuder varandra betalning för hjälp att forsla bort sopor.

“Tiptapps hundratusentals användare kan nu med gott samvete fortsätta att använda smarta tjänster för återvinning, återbruk och minskat bilberoende”, säger Tim Bjelkstam, Tiptapps vd.

Inget stöd i lagen

För att myndigheter ska kunna förbjuda företag som Tiptapp måste det finnas tydliga stöd i lagen ”och något sådant har det inte funnits i det här fallet,” hävdar Fredrik Bergman, ombud för Tiptapp.

I fjol trefaldigade bolaget sin omsättning till knappt 16 Mkr, och vände förlusten på 21 miljoner till en vinst på knappt fyra Mkr.

ANNONS
ANNONS

”Vi lägger vårt fokus på expansion just nu. Vi har gjort förberedande saker där, tittar på nya marknader på ett annat sätt än tidigare, klargör Tim Bjelkstam.

Läs även: Hans app hjälper dig bli av med gamla saker [Dagens PS]