Dagens PS

Åklagare utreder toppadvokaten för misstänkt bedrägeri

Lagbok
Det är inte första gången advokat Barstedt utreds för sina kostnadsräkningar (Foto: TT)
Daniel Bylund
Daniel Bylund
Uppdaterad: 18 feb. 2022Publicerad: 18 feb. 2022

Toppadvokaten Neo Barstedt misstänks för bedrägeri. Åklagare har inlett en förundersökning efter det visat sig att advokatens inlämnade kostnadsräkningar innehåller felaktigheter. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är Aftonbladets avslöjande om att flera kostnadsräkningar de granskat från de senaste två åren innehållit bland annat felaktiga ersättningar och fakturering vid samma tid i olika mål, som åklagaren inlett en förundersökning.

Toppadvokaten Neo Barstedt fakturerade nästan 10 miljoner kronor för arbete som offentlig försvarare under 2021. Det är tredje mest i landet. Nu har kammaråklagare Martin Claesson vid Göteborgs tingsrätt, inlett en förundersökning mot advokat Barstedt som misstänks för bedrägeri.

Men det är inte första gången som advokat Neo Barstedt hamnar i blåsväder med sina kostnadsräkningar. Under 2020 valde chefsåklagare Niclas Wargren vid åklagarkammaren i Karlstad att ifrågasätta advokatens nedlagda arbete. Åklagaren polisanmälde advokat Barstedt för bedrägeriförsök, men utredningen lades ner utan att advokaten blev hörd, då brott inte gick att styrka enligt åklagaren.

I dagsläget råder förundersökningssekretess vilket gör att åklagaren inte uttala sig om utredningen annat än att den pågår.

Läs mer: Här är Sveriges bäst betalda advokater

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS