Airbnb upplever en formidabel explosion av affärerna när resandet nu ökar igen. Intäkterna under det första kvartalet steg med 70 procent, jämfört med samma period i fjol.

ANNONS

Vi reser allt mer igen, vilket är goda nyheter för Airbnb som rapporterade ett bättre än väntat resultat på tisdagen och samtidigt ger en positiv prognos för andra kvartalet, rapporterar CNBC.

I siffror betyder det att förlusten per aktie landade på 3 procent, jämfört med 29 procent som var förväntat av analytikerna. Intäkterna under det första kvartalet ökade med 70 procent från ifjol, trots att pandemin fortsätter på sina håll, ”makroekonomisk motvind” och kriget i Ukraina, uppgav företaget. Airbnbs nettoförlust minskade till 19 miljoner dollar från 1,2 miljarder dollar samma kvartal 2021.

Airbnb exploderar när resandet ökar

2022 ser ut att bli året då världen åter reser igen. För första kvartalet rapporterade Airbnb över 102 miljoner bokade nätter och upplevelser, vilket även slog bokningarna före pandemin.

Nu bokar vi även ännu mer i förväg visar det sig. I slutet av april hade Airbnb 30 procent fler nätter bokade för sommarens resesäsong än vid samma tidpunkt 2019.

Vill stanna länge

Dessutom är det många resenärer som vill stanna länge när de bokar, där långtidsvistelser på 28 dagar eller mer är den snabbast växande kategorin, jämfört med 2019. De stod för runt en femtedel av bokningarna under det första kvartalet.

”Miljontals människor behöver inte gå tillbaka till ett kontor fem dagar i veckan och de allra flesta företag kräver inte att anställda går tillbaka till ett kontor”, uppgav vd:n Brian Chesky vid ett samtal med investerare.

ANNONS
ANNONS

”Vi tror att vi kommer fortsätta få se tillväxt i långtidsvistelser under de kommande åren.”

Läs även: Airbnb ökar vinsten med 280 procent [Dagens PS]