Dagens PS

Per H Börjesson hyllar Taylor Swift

Taylor Swift
Per H Börjesson tror att Taylor Swifts Sverigebesök kan gynna Spiltan-portföljen. (Foto: TT / montage)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 21 maj 2024Publicerad: 21 maj 2024

Börsnestorn, grundare och vd för Spiltan, tror på ett starkt kvartal och menar att det är superstjärnan Taylor Swifts förtjänst.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Taylor Swift, världens just nu största artist, har precis avverkat tre fullsatta konserter i Friends Arena och Per H Börjesson tror att det kan få positiv effekt på Spiltan-portföljen.

Det blir “nog ett bra kvartal med Taylor Swift på besök i Sverige”, säger den kände börsprofilen i en intervju med Affärsvärlden.

I måndags ringde Börjesson i börsklockan på Stureplan i samband med Spiltans listbyte från NGM:s Pepmarket till NGM Main Regulated som gör att fondbolaget nu kan återköpa aktier.

Börjesson utlovar återkommande aktieköp

Enligt Per H Börjesson är planen att regelbundet göra återköp, inte minst med tanke på substansrabatten just nu, förklarar han i Afv-intervjun.

Spiltan är lågt belånad men kan komma att låna mer nu för återköp av aktier, förklarar den luttrade fondräven, som gillar Taylor Swift och tror med anledning av megastjärnans Sverigebesök att det blir ett starkt kvartal för Spiltan.

När det gäller börsbytet öppnar det för dagshandel med Spiltan-aktien och fler stora investerare, institutioner och fonder, kan få upp ögonen för aktien, hoppas Börjesson som inte gillar robothandel.

Därför väljer han NGM före Nasdaq.

ANNONS

Han har nyss besökt Omaha och idolen Warren Buffetts och Berkshire Hathaways årsstämma, där han träffade flera stora amerikanska investerare, bland andra Chris Meyers, författare till boken “100 Baggers”, berättar Affärsvärlden.

Missa inte: Spiltans vd: Vi missade 10 000 procent i avkastning Dagens PS

Läs även: Spar-gurun: Så undviker du börsens vanligaste misstag Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS