Carnegie Indienfond har levererat avkastning till sina investerare trots en andra pandemivåg som drabbade landet hårt.

ANNONS

I april och maj i år slog en andra pandemivåg mot de inhemska bolagen i Indien, men inte lika hårt som i fjol då nedstängningarna var mer omfattande – och det gjorde att Carnegie Indienfond, enligt förvaltaren Gunnar Påhlsson, gick upp både i juni och juli, berättar Privata Affärer.

Kärninvesteringarna går bra

Fonden ökade 1,42 procent i juli och 1,92 procent i juni och på ett år har Carnegie Indienfond gått upp med 13,75 procent, vilket förklaras med att fondens kärninvesteringar utvecklats starkt, däribland inom byggsektorn där företagens marginaler i landet ökat, även om högre råvarupriser samtidigt pressat marginalerna, framgår det.

”Ett par exempel är husmarknaden som vuxit kraftigt. Investeringen i Asian Paint gick bra då försäljningen steg med 91 procent, vilket ledde till att vinsten ökade med 89 procent”, förklarar Gunnar Påhlson i artikeln.

Även investeringen i ilcici Bank och innehaven i it-sektorn uppges ha varit positiva, medan fordonsindustrins rapporter kommit in sämre, skriver Privata Affärer.

”Carnegie Indienfond erbjuder exponering mot en av världens mest spännande tillväxtmarknader”, skriver investmentbanken om sin fond.

Här kan du följa utveckla i fonden i realtid.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Avkastningen 500 procent i bästa Sverigefonden [Dagens PS]

Läs vidare: Därför ska du dumpa Kinafonder [Dagens PS]