Ericsson och Nokia bra val när marknaden oroar sig för högre räntor och sämre konjunktur, menar fondbolaget PriorNilsson.

ANNONS

PriorNilsson adderade under föregående månad Ericsson och Nokia till sina portföljer med motiveringen att 5G marknaden tar fart tidigare än vad marknaden trott. Under februari månad kom ytterligare bekräftelse på att så är fallet, skriver förvaltaren PO Nilsson i en månadskommentar.

”Glädjande under februari var att det kom flera bevis på att investeringar i nya 5G-nät kommer tidigare än vad marknaden lagt in i sina prognoser. Swisscom tidigarelägger sina planer som ett exempel”, skriver förvaltaren och fortsätter:

”Är man orolig för räntor och/eller konjunktur är en exponering i Ericsson och Nokia ett gott val. Här vet man att en stor marknad väntar runt hörnet oavsett konjunktur eller räntor.”

I övrigt kommenterar Nilsson månadens marknadsutveckling där februari utvecklades till en skakig månad inledningsvis. Detta efter att amerikanska sysselsättningsdata och lönesiffror presenterats, vilket fick volatiliteten på marknaden att stiga kraftigt och börserna att sjunka.

”Även om denna korrektion just kanske bara var en korrektion så talar det mesta för att vi
har en stökigare börsmiljö framför oss”, skriver förvaltaren som menar att marknaden nu brottas med två huvudfrågor:

ANNONS
ANNONS

Är konjunkturen tillräckligt stark för att skapa estimatrevideringar uppåt med stigande räntor eller är tillväxttakten är negativ och livet med låga räntor fortsätter?

Framöver tror Nilsson att fokus kommer vara på sysselsättningssiffror från USA, utspelet från Trump gällande ståltullar ser han mest som ett vallöfte han vill leverera snarare än starten på ett band av åtgärder.