Tre fonder tillhörande investmentbolaget Ark Invest, som leds av den populära Cathie Wood, har sålt Teslaaktier för 2,3 miljarder kronor de senaste månaderna, skriver Forbes

ANNONS

Cathie Wood på det New York-baserade investmentbolaget Ark Invest har gjort sig känd som en av de mest optimistiska fondmäklarna på Wall Street när det gäller elbilsbolaget Tesla. Ark Invest gör en analys där de tror på ett aktiepris för Tesla på 3 000 dollar till 2025 och en försäljning på mellan 5 och 10 miljoner bilar per år, vilket Dagens PS tidigare rapporterat om.

Tre av bolagets fonder, inklusive flaggskeppet Ark Innovation ETF, sålde dock 142 708 Teslaaktier för ett värde av 108 miljoner dollar under onsdagen, bara dagar efter det senaste uttalandet om att aktien kommer vara värd 3 000 dollar år 2025.

15 procent lägre än januari

Teslaaktien är upp 6 procent den senaste månaden och handlas till ett pris av 757,50 dollar per aktie, skriver Forbes. Det är dock fortfarande 15 procent lägre än toppen i januari, då vd:n Elon Musk också en kort tid var världens rikaste person.

Detta kan adderas till tidigare försäljningar från Ark Invest i Tesla sedan slutet av juli på 166 miljoner dollar – för en totalsumma av 274 miljoner dollar, motsvarande drygt 2,3 miljarder svenska kronor.

Har kvar stora poster

Det ska dock, enligt Forbes, inte ses som något tecken på att Cathie Wood tappat tron på Tesla – hon har tidigare sagt att Ark Invest tycker om att handla kring Teslas ovanligt höga volatilitet och utnyttja nedgångar för att köpa och uppgångar för att sälja.

”När vi känner att analytiker hyperventilerar om en aktie – inklusive Tesla – tar vi naturligtvis bara hem vinster eftersom vi vet att vi kommer att få en annan möjlighet i samband med kontroverser att köpa aktien lägre”, sa hon vid en tidigare våg av försäljningar förra året.

ANNONS
ANNONS

Ark Invest äger fortfarande stora aktieposter i Tesla. Flaggskeppsfonden Ark Innovation ETF har 3,1 miljoner Tesla-aktier för 2,3 miljarder dollar, motsvarande 19,8 miljarder svenska kronor – 11 procent av fondens värde.

Läs även: Första svenska testet: Så bra är Tesla Model Y [Dagens PS]