Dagens PS

Kryptovalutor värda 115 miljoner dollar stulna

krypto ether
2024 ser ut att bli ett starkt år för krypto som ether och bitcoin. (Bild: Pixabay)
Simon Kronö
Simon Kronö
Uppdaterad: 24 nov. 2023Publicerad: 23 nov. 2023

Andra gången på två månader som Justin Sun-kopplade kryptoplattformen HTX utsätts för en omfattande hackerattack.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Två plattformar kopplade till kryptomogulen Justin Sun har utsatts för hackerattacker. Sammanlagt kan kryptovalutor till ett värde av 115 miljoner dollar ha stulits, rapporterar CNBC.

Heco Chain, den ena av dem drabbade plattformarna, är en så kallad blockchain-bro som kopplar samman olika nätverk för snabb överföring av kryptovalutor. Härifrån har krypto till ett värde av 85 miljoner dollar stulits, framför allt i form av stablecoin och ether.

Den andra heter HTX, tidigare känt som Huobi. Härifrån har hackarna lyckats stjäla krypto till ett värde av 30 miljoner dollar – en stor del av det i form av HTX:s egen kryptovaluta HBTC.

Läs mer: Ett år efter FTX-kraschen – krypto fortsatt på knäna – Dagens PS

Andra hackerattacken på två månader

Justin Sun har själv bekräftat händelserna. Värdet på HBTC sjönk med 5 procent efter att uppgifterna om hackerattacken blev kända.

Det här är andra gången på två månader som HTX har hackats sedan plattformen bytte namn från Huobi i september, skriver Cointelegraph. Strax efter namnbytet fick hackare med sig kryptovalutor till ett värde av 8 miljoner dollar.

ANNONS

Senaste nytt

Stoppar alla insättningar och uttag

ANNONS

Kryptobörsen Poloniex, även denna med koppling till Justin Sun, drabbades av en hackerattack tidigare i november. Då stals kryptovalutor till ett värde av 100 miljoner dollar.

HTX har tillfälligt stoppat alla insättningar och uttag på HTX och Heco Chain. Företaget arbetar med att identifiera källan till attacken och har vidtagit åtgärder för att skydda användarnas tillgångar.

Läs mer: Så kan kryptovalutor finansiera terrorism – Dagens PS

Löftet: Full kompensation

HTX har också lovat sina kunder full kompensation för eventuella förluster till följd av attacken mot företagets “hot wallet”, det vill säga en kryptovalutaplånbok som är ansluten till internet.

Sedan hackerattacken blev känd har 11 100 ether-tokens flyttats från HTX, visar data från marknadsanalysföretaget CryptoQuant.

Läs mer: Binance – investerare flyr efter kaoset

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS