Oatly bygger fabrik i Storbritannien, meddelar man under tisdagen. Fabriken ska producera upp mot 450 miljoner liter havremjölk per år och ska stå klar 2023. 

ANNONS

Den svenska havremjölksproducenten Oatly fortsätter sin globala expansion med en storsatsning i Storbritannien.

”Storbritannien är en väldigt viktig drivkraft i den globala växtbaserade rörelsen, med ökad efterfrågan för Oatly över hela landet, och vi är glada att tillförse denna ökade efterfrågan”, säger Oatlys Storbritannien-chef Ishen Paran till Reuters.

Även i Sverige bygger det Malmö-baserade företaget nytt. 2023 flyttar huvudkontoret till Gjuteriet i Varvsstaden i Malmö där man kommer att hyra cirka 4 600 kvadratmeter.

Ska börsnoteras i USA

Oatly har vind i seglen på den globala marknaden och har nyligen ansökt om börsnotering i USA och inlett ett samarbete med kaffekedjan Starbucks, som Dagens PS tidigare rapporterat om.

Oatly, som grundades av bröderna Rickard och Björn Öste, backas av bland andra tv-personligheten Oprah Winfrey och rapparen Jay-Z. Värderingen inför börsnoteringen har spekulerats ligga mellan 5 och 10 miljarder dollar, motsvarande mellan 42 och 85 miljarder svenska kronor.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Oatly ansöker om börsnotering i USA – Dagens PS