Dagens PS

Max Matthiessen: Vi ska bli bäst på hållbarhet

hållbarhet
Finansiella rådgivaren Max Matthiessen tar nu ut svängarna och lovar i en ny hållbarhetsrapport att bli bäst i branschen på hållbarhet. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 16 juni 2022Publicerad: 16 juni 2022

Finansiella rådgivaren Max Matthiessen tar nu ut svängarna och lovar i en ny hållbarhetsrapport att bli bäst i branschen på hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“Ambitionen är att bli den ledande hållbara rådgivarplattformen”, säger Josefin Dahlén, hållbarhetsansvarig på Max Matthiessen, i ett pressmeddelande med anledning av hållbarhetsrapporten.

Enligt Max Matthiessen ökar bolaget investeringarna på hållbarhetsområdet för att motverka klimatförändringarna, det är “i vår kapitalförvaltning som vi effektivast bidrar”, heter det.

Kapitalförvaltningen hos bolaget innehöll vid årsskiftet cirka 90 procent “ljus- eller mörkgröna” “unika fonder”, enligt bolaget som framhåller att man strävar efter att guida placerarna att göra hållbara val i sina investeringar.

“En viktig dialog är den med företagskunden, där hållbarhet har blivit en allt viktigare aspekt i tjänstepensions- och försäkringslösningar”, skriver Max Matthiessen, som presenterar flera hållbarhetsmål inför hösten.

“Vi har satt mål inom olika strategiska fokusområden, dessa är ambitiösa och vi är ödmjuka inför att det är stora åtaganden som vi endast kommer att nå om vi arbetar tillsammans med våra kunder och affärspartners”, säger Josefin Dahlén.

Här kan du ta del av den aktuella hållbarhetsrapporten från Max Matthiessen.

Läs även: Nordic Capital köper upp Max Matthiessen

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS