Över 200 underleverantörer till Apple har undertecknat avtal om att bara använda förnybar energi, enligt företaget. Det kommer att medföra en omställning på16 GWh.

ANNONS

Det var på skärtorsdagen som Apple gick ut med informationen att företagets underleverantörer har påbörjat en omställning som kommer att göra dem, och därmed Apple, mer hållbara.

Redan nu leverantörerna ställt om 10 GWh av sin energianvändning till hållbara källor, och när satsningarna blir klara kommer det att röra sig om 16 GWh.

Under 2021 hjälpte hållbarhetsprojekten underleverantörerna att undvika 13,9 miljoner ton koldioxidekvivalenter. Det rör sig om 213 underleverantörer i 25 olika länder, varav några helt nytillkomna.

Apple kör med förnybar energi – nollutsläpp

Apple uppger att de själva som bolag har varit koldioxidneutrala i två år, det vill säga att verksamheten inte släpper ut någon koldioxid. Men det gäller bara om man helt räknar bort alla underleverantörernas verksamhet, det vill säga företagen som tillverkar Apples komponenter. Nu arbetar bolaget för att även dessa ska nå nollutsläpp.

”Vi är stolta att så många av våra underleverantörer har anslutit till vårt skyndsamma arbete att möta klimatkrisne med mer förnybar energi i hela världen”, säger Lisa Jackson, Apples vice ordförande för ESG-initiativ i ett uttalande.

ANNONS
ANNONS

Förutom satsningen på underleverantörer meddelar Apple att man också investerar direkt i förnybar energi globalt.

Läs också:

Iphone tillverkas i Indien – minskar beroendet av Kina [Dagens PS]
Datahallar utmanar Iralnds energiförsörjning [Dagens PS]