Iphone 13 börjar nu tillverkas i Indien. Planen är att också iPad ska monteras i fabriken i Sriperumbudur, allt för att göra företaget mindre beroende av Kina.

ANNONS

Problemen med leverantörskedjor i Kina har fått Apple att undersöka andra tillverkningsländer. Apple har flyttat vissa delar av Iphone-produktionen från Kina. Indien, världens näst största smartphonemarknad, är ett av länderna som nu får tillverka Iphone 13.

iPhone och iPad i indiska fabriken

Fabriken i Sriperdumbudur ägs av taiwanesiska Foxconn, kontraktstillverkare för Apples produkter enligt Reuters.  Planen är att också Ipad-montering ska göras i den indiska fabriken framöver.

Förutom Foxconn har också Apples samarbetspartners Pegatron och Wistron flyttat del av produktionen till Indien, enligt Macworld.

Iphone 13 är den fjärde modellen som produceras lokalt efter att Apple inledde tillverkning i Indien med SE år 2017, rapporterar Reuters. De modeller som tillverkats i Indien har framför allt sålts på den inhemska marknaden hittills.

Foxconn jätteinvesterar

Macworld rapporterar att Foxconn ska investera 9 miljarder kronor i sina fabriker i Indien, så det är inte uteslutet att Iphones tillverkade i landet kommer att exporteras i framtiden.

Förutom Indien är också länder som Mexico och Vietnam mer och mer intressanta för kontraktstillverkare för amerikanska märken som försöker flytta produktionen från Kina.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Apples nya plan: Prenumeration på Iphone [Dagens PS]

Läs även: Apple köper kvar personal med miljonbonusar [Dagens PS]