Den populära kinesiska appen Tiktok planerar att anställa 3000 nya ingenjörer över en treårsperiod, mestadels i Europa, Kanada och Singapore. Trots den senaste tidens motgångar fortätter appen sitt erövringståg.

ANNONS

Appen, för skapande och delning av videor och livesändningar, släpptes för fyra år sedan av det kinesiska företaget ByteDance, och är nu en ledande plattform för korta videor, med över 800 miljoner användare globalt.

Trots den senaste tidens blåsväder för Tiktok – där Donald Trump vill förbjuda appen i USA, och Indien redan har fått igenom förbudet, där båda hänvisar till nationell säkerhet, eftersom ByteDance ska ha kopplingar till den kinesiska diktaturen, så gasar Tiktok fortsatt på.

”För att stärka vår snabba globala tillväxt, så planerar vi att expandera Tiktok:s globala ingenjörsteam, vilket inkluderar att lägga till omkring 3000 ingenjörer i Kanada, Europa, Singapore, och även i USA – under de kommande tre åren,” sa en Tiktok-talesperson till Reuters, under tisdagen.

Trots Trumps agerande så kommer USA fortsatt vara ett viktigt tekniskt nav för företaget. I nuläget anställer Tiktok omkring 1000 ingenjörer utanför Kina, runt hälften av dem i Kalifornien.

ByteDance kommer även att investera flera miljarder dollar och nyanställa hundratals i Singapore: som ska bli företagets nya högkvarter i Sydostasien.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: TikTok kör om Instagram i app-race i USA