Dagens PS

Svensk Trustorman gripen på rivieran

Thomas Jisander
Thomas Jisander
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 17 nov. 2017Publicerad: 17 nov. 2017

Franska och svenska myndigheter i gemensam aktion mot svensken som nu misstänks för nya ekobrott.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Joachim Posener och Thomas Jisander blev rikskända i slutet av 1990-talet i den så kallade Trustorhärvan. Den svenska duon pekades då ut som huvudmän i den uppmärksammande plundringen av bolaget Trustor.

Sedan dess har den förstnämnda gått i personlig konkurs i Sverige och flytt landet medan Jisander, som i dag heter något annat, 2009 till slut dömdes i Svea hovrätt till 1,5 års fängelse för anstiftan till grov förskingring.

Och nu har alltså den sistnämnda gripits igen, den här gången på Franska rivieran misstänkt på sannolika skäl för grovt bokföringsbrott och försök till grovt bedrägeri, uppger SVT Nyheter. Tidigare Jisander ska, tillsammans med två andra som också gripits, ha försökt ta ett lån på över 117 miljoner kronor på ”falska grunder” mellan 2014 och 2015 .

”Försöket avbröts eftersom svensk polis kom bedrägeriförsöken på spåren”, säger Henric Fagher, åklagare vid Ekobrottsmyndigheten, till kanalen och berättar att gripandet var en ”gemensam aktion” mellan svenska myndigheter och åklagare samt fransk polis.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS