Dagens PS

Serneke säljer Karlatornet: "Enorm milstolpe"

(Foto: Serneke)
(Foto: Serneke)
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 16 jan. 2020Publicerad: 16 jan. 2020

Byggbolaget Serneke säljer 80 procent av Karlatornet till investeringsbolaget Oaktree, enligt ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Serneke är kvar som delägare och fortsätter som huvudentreprenör för byggnationen av det som ska bli Nordens högsta byggnad. Ordervärdet för totalentreprenaden är drygt 3 miljarder kronor och inkluderas i Sernekes orderingång i det kvartal affären slutförs.

“Detta avtal är naturligtvis en enorm milstolpe i den fortsatta utvecklingen av Karlastaden och för hela Serneke. Det är något vi jobbat extremt hårt och länge för att genomföra. Vi är väldigt glada att vi har en överenskommelse på plats som, när den genomförs, innebär en robust finansieringslösning och ett högkvalitativt genomförande av Karlatornet”, säger vd Ola Serneke.

Transaktionen väntas ha positiv effekt på rörelseresultatet samt generera positivt kassaflöde. Affären kommer att slutföras när bankfinansiering och dokumentation samt sedvanliga villkor är uppfyllda, vilket förväntas ske under första månaderna av 2020.

Karlatornet är på omkring 95 000 kvadratmeter och drygt 600 lägenheter, ett Clarion-hotell med 300 rum, drygt 8 000 kvadratmeter kontor- och handelsytor samt en utsiktsplats. Det totala projektvärdet bedöms överstiga 6 miljarder kronor.

Serneke kommer att vara kvar som ensam ägare till övriga byggrätter i Karlastaden, vilket består av cirka 150 000 kvadratmeter utvecklingsbar yta. Serneke ska undersöka möjligheterna att fullfölja utvecklingen för resten av stadsdelen.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS