Dagens PS

RaySearch Laboratories: Aktie och bolagsfakta

RaySearch
RaySearch. (Bild: RaySearch)
Frank Kummel
Frank Kummel
Uppdaterad: 12 nov. 2023Publicerad: 12 nov. 2023

RaySearch Laboratories AB är ett svenskt medicintekniskt företag som utvecklar avancerad mjukvara för strålbehandling inom cancervården. Bolaget grundades 2000 av Johan Löf från Karolinska Institutet under sin PHD och är idag en världsledande aktör inom sitt område.

Kursgraf RaySearch Laboratories

ANNONS
ANNONS

Banbrytande mjukvaror

Historiskt sett har RaySearch varit pionjärer inom strålbehandling och har genom åren utvecklat flera banbrytande mjukvaror. Deras flaggskeppsprodukt är RayStation, en avancerad behandlingsplaneringsplattform som används av sjukhus och kliniker över hela världen.

Över 40 länder

RaySearch har en stark global närvaro och har etablerat sig på flera marknader runt om i världen. Företaget har kontor och dotterbolag i flera länder, inklusive USA, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Kina, Japan och Australien. Deras produkter och lösningar används av medicinska fakulteter, sjukhus och kliniker i över 40 länder.

Teknisk analys RaySearch Laboratories

Teknisk analys fokuserar på rörelser i aktiehandeln för att avgöra om en aktie är köpvärd eller inte.

Läs mer om teknisk analys här.

RayStation, RayCare och RayCommand

RaySearchs produktportfölj sträcker sig utöver RayStation och inkluderar även andra mjukvarulösningar som stödjer strålbehandling. Dessa inkluderar RayCare, en helt integrerad mjukvarulösning för att hantera patientflöden och behandlingsprocesser, samt RayCommand, en plattform för att automatisera och optimera strålbehandling.

RaySearch Laboratories har sitt huvudkontor i Stockholm. VD för bolaget är Johan Löf, och deras styrelseordförande heter Hans Wigzell. 

Du kan läsa mer om dem här.

Läs mer om RaySearch Laboratories

ANNONS
ANNONS