Dagens PS

Modus Therapeutics Holding: Aktie och bolagsfakta

Modus Therapeutics Holding är ett bioteknikföretag från Sverige som utvecklar sevuparin för sjukdomar med högt medicinskt behov. 

Kursgraf Modus Therapeutics Holding

ANNONS
ANNONS

Modus ägs främst av Karolinska Development (Nasdaq Stockholm: KDEV), KDev Investments AB (gemensamt ägd av Karolinska Development AB och Rosetta Capital) samt John Öhd. Företaget är noterat på Nasdaq First North Growth Market sedan juli 2021.

Huvudfokus ligger på att använda deras produkt Sevuparin för att behandla patienter med sepsis/septisk chock, en allvarlig och ofta dödlig tillstånd. Sepsis/septisk chock uppstår när en infektion förvandlas till svår okontrollerad inflammation i kroppen, vilket skadar blodkärlen och leder till förlust av vitala funktioner och organ.

Sevuparin, företagets huvudprodukt, är ett kliniskt läkemedel med innovativ och proprietär polysackaridstruktur med en mångsidig verkningsmekanism, inklusive antiinflammatoriska, antiadhesiva och antiaggregerande effekter. Sevuparin är godkänt för kliniska studier i både USA och Europa. Klinisk erfarenhet av cebuparin hos 145 friska frivilliga och patienter med malaria eller sicklecellanemi har redan bekräftat produktens utmärkta säkerhetsprofil.  

Modus Therapeutics Holding har sitt säte i Norrmalm, Stockholm och bedriver sin verksamhet enbart på den svenska marknaden. VD för bolaget är John Öhd och ordförande är Viktor Drvota. 

Läs mer på deras hemsida här: https://www.modustx.com/

Läs mer om Modus Therapeutics Holding

ANNONS
ANNONS