Dagens PS

Storbankens två nya sektorfavoriter – duo ratas

Familjen Perssons H&M är en av aktierna som Handelsbanken i sin nya sektoranalys omvärderar. Totalt plockas två nya aktier in på bekostnad av lika många som får lämna.
Familjen Perssons H&M är en av aktierna som Handelsbanken i sin nya sektoranalys omvärderar. Totalt plockas två nya aktier in på bekostnad av lika många som får lämna. (Foto Jonas Ekströmer/TT)
David Ingnäs
David Ingnäs
Uppdaterad: 22 apr. 2024Publicerad: 22 apr. 2024

Handelsbanken har nagelfart sina absolut bästa aktiecase bland sina sektorfavoriter. Resultatet blir en ommöblering där två nya aktier plockas in samtidigt som två andra får lämna.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Totalt nio aktier ingår bland Handelsbankens sektorfavoriter. Fastighetsbolaget Catena (börskurs Catena), storbanken Swedbank (börskurs Swedbank) och spelföretaget MTG (börskurs MTG) är tre av dessa.

“Vi tror bolaget kommer att lyckas”

Nu har storbankens analytiker hittat två till aktier som anses tillräckligt attraktiva för att kvala in.

Det första skiftet sker i sällansköpssektorn. Fönsterföretaget Inwido (börskurs Inwido) får ge plats till en riktigt folkaktie; familjen Perssons H&M (börskurs H&M).

“H&M jobbar mot att nå sitt mål om en 10-procentig rörelsemarginal under nuvarande räkenskapsår. Marknaden och konsensusprognosen är skeptiska till målet, medan vi tror att bolaget kommer lyckas i en större utsträckning. Vi tror att en förbättrad varulagerposition kommer leda till ökad fullprisförsäljning framöver samt att insatsvarumotvindarna under 2022-23 nu vänder till medvindar, vilka båda kommer leda till en lönsamhetsåterhämtning”, skriver Handelsbanken i sin analys som köper in H&M till kursen 171,10 kronor som aktien stängde på i fredags.

ANNONS

Senaste nytt

Säljer av stålbolaget

Nästa aktie som får foten är SSAB (börskurs SSAB).

“Anledningen är att vi nedgraderat vår kortsiktiga syn på SSAB till följd av den annonserade investeringen i Luleå”, förklarar Handelsbanken om SSAB-försäljningen där vd Martin Lindqvist nyligen också meddelade sin avgång efter 13 år.

ANNONS

I stället ser Handelsbanken mer potential i hygienkoncernen SCA (börskurs SCA).

“När vi tar hänsyn till både avkastningspotential och kvalitet så blir SCA vår nya sektorfavorit. Bolaget har en hög grad av självförsörjning på skogsråvara och energi, samtidigt som deras ägande av drygt två miljoner hektar skog i Sverige enligt vår mening är en unikt värdefull tillgång. Därtill har bolaget en attraktiv exponering mot industriella skogsprodukter där vi ser förbättrade marknader framledes” står det i Handelsbankens analys.

152,95 kronor köps SCA-aktien in för.

Här kan du se alla Handelsbankens sektorfavoriter.

Läs mer:

SHB byter ut SEB mot Swedbank. Dagens PS

Två nya “utdelare” i Börsveckans portfölj. Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Möjlighet – teckna i erfaren spelutvecklare
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS