2021 har varit ett tufft år för solenergiaktier och andra aktier inom förnybar energi. Trots det satsar Wall Street-analytikerna på en rad solenergibolag inför nästa år.

ANNONS

2021 har varit det bästa året någonsin för traditionella olje- och gasaktier, medan 2020 var det sämsta. För aktier inom förnybar energi är det dock det motsatta som gäller, uppger CNBC.

Trots det håller Wall Street fast vid de hållbara investeringarna som de ser som långsiktiga med enorm tillväxtpotential framför sig.

”Hållbarhetssektorn fortsätter att vara positiv på medellång till lång sikt trots en dipp i aktierna på kort sikt”, uppgav investeringsbanken Cowen i en kommentar.

Sunnova och Sunrun

Inför 2022 pekar JP Morgan och en rad andra Wall Street-bolag på en rad säkra kort inom solbranschen, där solcellsinstallatörerna Sunnova och Sunrun ses som givna bolag för investerare. Sunrun är den största solcellsinstallatören för bostäder i USA när det gäller både marknadsvärde och antal kunder.

Analytikern Mark Strouse tror att installatörernas lönsamhet kommer gå upp nästa år när installationerna blir allt fler samtidigt som många företag har stora lager som gör att de klarar avbrott i leveranskedjorna.

Hett år för solenergiaktier

Det bådar därför gott för solenergiaktier.

SolarEdge är en het kandidat hos Cowen och B. Riley som båda pekar på de stora tillväxtmöjligheterna, och särskilt för företagets nya energilagringsprodukt.

ANNONS
ANNONS

Även Citi föredrar SolarEdge och Enphase. Den sistnämnda är även favorit hos Roth Capital. Trots att Enphase-aktien har fallit 20 procent den senaste månaden så tror Roth Capital på uppgång under nästa år där investmentbankens Philip Shen uppmanar till köp.

”Vi förväntar oss aktien kommet göra bra ifrån sig under 2022”, säger han.

Läs även: Upp som en sol och ned som en pannkaka: Börsfloppar 2021[Dagens PS]