Dagens PS

Så höga är förväntningarna inför Nvidia-rapporten

Det är återigen dags för "världens viktigast bolag" Nvidia, med vd Jensen Huang att släppa rapport. Förväntningarna är skyhöga.
Det är återigen dags för "världens viktigast bolag" Nvidia, med vd Jensen Huang att släppa rapport. Förväntningarna är skyhöga. (Foto: Eric Risberg/AP/TT)
David Ingnäs
David Ingnäs
Uppdaterad: 22 maj 2024Publicerad: 22 maj 2024

Ska AI-racet fortsätta på världens börser eller har det kommit till punkt? Det är återigen dags för de senaste årens mest hajpade bolag Nvidia att släppa rapport.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Rapporten från Nvidia, “världens viktigaste aktie” som den kallats av Goldman Sachs, publiceras i kväll svensk tid efter den amerikanska börsens stängning.

Överlevererat fem kvartal i rad

Förväntningarna har varit skyhöga vid varje rapportsläpp senaste åren trots det har Nvidia slagit marknadens estimat fem kvartal på raken enligt nätmäklaren IG-market som frågar sig om det ska bli en sjätte gång.

Vid senaste rapporten krossades förväntningarna och aktien flög.

Den kanske mest otroliga siffran av alla var Nvidias tillväxt inom det klart största verksamhetsområdet “datacenter”. Affärsområdet hade vuxit med 409 procent på ett år.

Med historiken att gång på gång överträffa förväntningarna och en börskurs som stigit omkring 90 procent i år och nu är nära rekord så är givetvis fallhöjden enorm om Nvidia skulle bomma på någon punkt.

ANNONS

Senaste nytt

Utsikterna framåt viktigast

Så hur ser då förväntningarna ut?

ANNONS

Intäkterna prognostiseras landa på 24,6 miljarder dollar vilket i så fall är en ökning med drygt 240 procent jämfört med för ett år sedan.

När det gäller vinst per aktie ligger marknadens koncensus på 5,80 dollar per aktie.

För marginalen tror marknaden att den uppgår till 77 procent under kvartal ett får att sedan sjunka tillbaka ett par procentenheter under kommande kvartal enligt Fortune.

Den stora frågan blir dock utsikterna framåt.

“Bolaget är på väg ut med leveranserna av det nya chipet H200 och det finns alltid en liten risk när sådan produktion ska trappas upp. Men jag tror att de ska klara förväntningarna där också”, säger Inge Heydorn, förvaltare på GP Bullhound till DI.

I kväll en stund efter 22.00 vet vi som sagt svaret.

Läs mer:

Nvidia rusar 2 300 miljarder på en dag – går om Google. Dagens PS

ANNONS

Efter Nvidia-krossen – analytiker varnar för AI-bubbla

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS