Dagens PS

Regeringen vill göra det enklare att dela upp fonder

dela upp fonder
Finansmarknadsminister Max Elger (S). (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 17 maj 2022Publicerad: 17 maj 2022

Många ryska fonder har blivit låsta efter att Ryssland invaderade grannlandet Ukraina – något som gör att regeringen vill göra det enklare att dela upp fonder, rapporterar TT (länk till SvD). 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Regeringen vill göra det lättare för Finansinspektionen att dela upp fonder och har skickat ut ett förslag på remiss som innebär att Fi ska kunna dela en fond tidigare än den nuvarande tidsfristen om tre månader efter beslut. Lagändringarna föreslås träda i kraft den 1 januari 2023.

”De senaste åren har lärt oss att vi aldrig kan veta när eller på vilket sätt nästa kris uppstår. Därför ska våra myndigheter stå väl rustade och kunna agera snabbt. Det här förslaget ger Finansinspektionen möjlighet att skyndsamt verkställa beslut om delning av fonder vilket förbättrar för fondandelsägare i händelse av kriser”, skriver finansmarknadsminister Max Elger (S) i en kommentar.

Läs även: 90 procent av sparandet är ljusgröna fonder

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Sista möjligheten att teckna 22 maj
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS