Målet mot Allra: Häkta vd Alexander Ernstberger – han kan fly, hävdade åklagaren på onsdagen i hovrätten.

ANNONS

I sin slutplädering yrkade åklagaren Thomas Hertz på sju års fängelse för pensionsbolaget Allras grundare och vd Alexander Ernstberger, skriver Svenska Dagbladet.

Samtidigt begärde han att tre av de fyra åtalade, däribland Alexander Ernstberger, häktas i väntan på dom.

”Det finns en sådan flyktfara med hänsyn till skadeståndsanspråken och de potentiellt utdömda påföljderna”, sade Hertz enligt artikeln.

Samtliga frikändes av tingsrätten

I mer än två månader har hovrätten avhandlat Allra-målet. I tingsrätten friades samtliga åtalade men åklagaren och Pensionsmyndigheten överklagade den friande domen till hovrätten.

Förutom Alexander Ernstberger är en tidigare chef på Oak Capital samt en tidigare Allra-direktör åtalad och bör enligt åklagare dömas till sju respektive sex års fängelse.

För den fjärde åtalade, David Persson, medgrundare i Allra, var yrkandet i hovrätten sex års fängelse. Yrkandet på påföljd var samma för honom och Ernstberger nu som när fallet var uppe i tingsrätten.

Pensionsmyndigheten kräver skadestånd

”Sammantaget har jag svårt att föreställa mig gärningar som har utförts med större förslagenhet och planering och som orsakat en värre skada än att 100 000 pensionärer om 30–40 år har fått se en viktig del av sin pension försvinna”, sade åklagaren Thomas Hertz, uppger SvD och berättar att rättegången fortsätter i ytterligare några dagar.

ANNONS
ANNONS

Pensionsmyndigheten driver även en skadeståndsprocess mot Allra.

Läs även: Allras vd: ”Man har varit lite gisslantagen” [DagensPS.se] »

Läs vidare: Ännu en friande dom för Allra-cheferna [DagensPS.se] »