Allra-grundaren Alexander Ernstberger och två andra tidigare anställda frias av Stockholms tingsrätt i den andra delen av Allra-processen.

ANNONS

Dagens PS har tidigare rapporterat att Alexander Ernstberger och de övriga åtalade blev friade i den första delen av Allra-processen – som primärt avhandlade sofistikerade investeringar och transaktioner. 

”Jag har inte begått något brott, tvärtom så har vi bevisat att PPM-spararna tjänat över 120 miljoner i det som i media har beskrivits som en härva”, sa Alexander Ernstberger efter den första friande domen.

Nu har Stockholms tingsrätt även friat tre chefer på Allra och en fjärde person från misstankar gällande skatte- och bokföringsbrott, rapporterar Realtid.

Åtalet föll ihop

2017 kastade Pensionsmyndigheten ut Allra från PPM-systemet efter anklagelser om oegentligheter.

Gårdagens dom gällde ett optionsavtal från 2012 som enligt åklagarsidan skulle ses som en dold inkomst från Allra-grundarna till chefen Johan Bergsgård.

Försvaret hävdar motsatsen och efter en längre juridisk process fick de stöd av Tingsrätten.

”Domen visar ännu en gång att Ekobrottsmyndigheten processar på personliga uppfattningar och spekulationer vilket tydligt avspeglas i domen”, säger Alexander Ernstberger till Realtid och fortsätter:

ANNONS
ANNONS

”När åtalet väl prövas i domstol har de inget på fötterna.”

Läs mer: Allras vd: ”Man har varit lite gisslantagen” [Dagens PS] >>