Dagens PS

Småsparare förvirrade: Vad vill Roger Akelius?

småsparare
Avanzas sparekonom Nicklas Andersson är förbryllad, det är även småspararna – hur ska Roger Akelius attack på Castellums vd Rutger Arnhult tolkas? (Foto: TT och Press / montage)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 05 nov. 2022Publicerad: 05 nov. 2022

Småsparare spekulerar på sociala medier om Roger Akelius vill trycka ner aktiekursen i Castellum med sin attack på vd:n Rutger Arnhult.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I förlängningen skulle det, enligt ryktena, öppna för Roger Akelius att köpa ytterligare aktier i fastighetsbolaget Castellum till reapris.

Det är Nicklas Andersson, sparekonom på Avanza, som berättar i Göteborgs-Posten om stormen bland småsparare på sociala medier efter fastighetsmagnaten Roger Akelius hårda angrepp på Rutger Arnhult, vd för fastighetsbolaget Castellum, också han i likhet med Roger Akelius fastighetsmiljardär.

“Skitsnack”, sade Akelius om Arnhults påstående

Arnhult hävdar i Castellums Q3-rapport att fastighetsbolagets finansiering ser betryggande ut både på kort och lång sikt.

“Skitsnack”, sade Akelius om det i en intervju med GP, vilket Dagens PS uppmärksammade.

Roger Akelius anklagade i GP-artikeln Arnhult för att lura aktieägarna med felaktig information om Castellums finansiella situation, han kallade det en “fruktansvärd bluff”.

Akelius, som i dag är största ägare i Castellum genom Akelius Residential Property, har krävt att fastighetsbolaget ställer in utdelningen till sina aktieägare för att slippa gå i konkurs.

ANNONS

Senaste nytt

Fastighetskungen alar med kluven tunga

ANNONS

Han hade inget förtroende längre för Arnhult som vd, sade Roger Akelius först till GP men tonade sedan ner det i en intervju med Dagens Industri.

“Jag har inget emot att Rutger är vd”, förklarade Akelius plötsligt.

Nicklas Andersson säger nu till GP att Akelius syrliga attack på Arnhult delar småspararna på Avanza i två läger.

“Vissa tycker att Arnhult har tagit stor risk och att det börjar synas nu – att det är sanningens ögonblick. Andra tycker att Akelius kanske spelar med en dubbel agenda och vill trycka ner kursen och köpa mer aktier”, säger Nicklas Andersson till tidningen.

Han är själv förbryllad över att Castellum ger en bild av det finansiella läget, medan största ägaren Roger Akelius har en diametralt annan syn på saken.

Nicklas Andersson: Svårt att tolka

“Roger har en god insyn i branschen – han är ju en veteran. Så det är svårt att skapa en bild hur man ska tolka det här”, säger Nicklas Andersson till GP.

Dagens PS har sökt Rutger Arnhult via telefon och skickat sms och ställt frågor via mejlen, men han har inte återkommit med svar.

ANNONS

Till Di säger Arnhult korthugget att han “generellt” inte vill kommentera det som hänt.

Arnhult deklarerar att det är styrelsen som avgör om han kan sitta kvar, på samma sätt som styrelsen beslutar om aktieutdelningen, det är inget han själv “diskuterar i media”.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS