Dagens PS

Proptechbolag tar in 28 miljoner via nyemission

Navian har tagit in 28 miljoner kronor. Till vänster, Sergey Kazachenko, vd på Navian och till höger Erik Linton, bolagets medgrundare
Navian har tagit in 28 miljoner kronor. Till vänster, Sergey Kazachenko, vd på Navian och till höger Erik Linton, bolagets medgrundare. (Foto: Navian)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 09 feb. 2023Publicerad: 08 feb. 2023

Proptechbolaget Navian har stängt en kapitalrunda på 28 miljoner kronor och flera välkända investerare finns med på ägarlistan.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ett svenskt investmentbolag har gått in med 8 miljoner kronor men vill för tillfället vill vara anonymt.

“Vi på Navian är oerhört glada över att ha nått denna viktiga milstolpe i vår kapitalanskaffning. Att ha några ledande investerare som tror på vår vision och styrka är en enorm bekräftelse på vårt arbete hittills”, säger Navians vd Sergey Kazachenko, i ett pressmeddelande.

Navian vill fortsätta digitalisera fastighetsbranschen och göra det enklare för flera att investera i fastigheter.

”Vi är en pionjär inom digitalisering i branschen. Med detta kapitaltillskott är jag övertygad om att vi skall kunna öka vår tillväxttakt och dra nytta av dagens volatila marknad som gynnar tekniska bolag såsom oss som arbetar för effektivisering och digitaliseringsprocessen”, säger Navians medgrundare Erik Linton, i pressmeddelandet.

Navian ska använda kapitalet för att stärka sitt varumärket, öka antalet kunder samt vidareutveckla den digitala plattformen. Bolaget planerar nya emissioner under året.

Pris på Nordic Proptech Awards

På torsdagen fick Navians grundare, Erik Linton och Sergey Kazachenko, ta emot priset Årets bästa Proptech-bolag inom Invest & Finance på Nordic Proptech Awards 2023 i Stockholm.

Nordic Proptech Awards har lanserats i ett samarbete mellan de nordiska Proptech-föreningarna i Danmark, Sverige, Norge och Finland.

Kategorin Invest & Finance belönar Proptechbolag och digitala lösningar som förbättrar och innovativt hanterar investerings- och finansiella processer relaterade till fastigheter.

Nordic PropTech Awards 2023 i Stockholm

Nordic PropTech Awards 2023 i Stockholm. (Foto: NAvian)

 

“Nordic Proptech Awards är de mest prestigefulla utmärkelser man kan vinna inom den nordiska Proptech-världen, och just Årets bästa Proptech inom Invest & Finance är ett kvitto på det vi kämpar för varje dag, att genom nytänkande och en vilja att förändra traditionella strukturer förbättra investeringsmöjligheter och öppna branschen för flera”, säger Sergey Kazachencko i ett pressmeddelande.

ANNONS

Intresserad av ekonomi, samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Energikrisen –”Det bästa som hänt proptech”

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS