Geely ser ut att göra ett nytt försök att börsnotera Volvo Cars, enligt uppgifter till Bloomberg. Värderingen sägs ligga runt 174 miljarder kronor.

Enligt uppgifter till Bloomberg överväger kinesiska Zhejiang Geely Holding Group att börsnotera Volvo Cars, efter att tidigare lagt ned just sådana planer.

Värderingen skulle ligga runt 20 miljarder dollar, motsvarande 174 miljarder svenska kronor, och Geely överväger att lista Volvo Cars i Stockholm eller Amsterdam, enligt Bloombergs uppgifter. Geely har inte velat kommentera uppgifterna.

Skrotade planer på ihopslagning

I februari skrotades planer på att slå ihop Volvo Cars med Geely Automobile Holdings som är listade på Hongkong-börsen. I stället slogs bolagens teknik- och utvecklingsdivisioner ihop.

Volvo Cars säger till Bloomberg att överenskommelsen med Geely som gjordes i februari möjliggör för både Volvo och Geely att på varsitt håll ”undersöka möjligheter på kapitalmarknaden för att realisera aktieägarvärde”.

”Volvo Cars kommer att se över olika alternativ, vilket kan inkludera planer på en potentiell börsintroduktion och börsnotering. Ännu har inga beslut fattats. Lämpliga regulatoriska upplysningar kommer att göras i sinom tid, om de skulle krävas”, säger en talesperson för Volvo Cars till Bloomberg.

Ska bli helt elektriska

Tidigare i mars lade Volvo fram sina framtidsplaner, som går ut på att företaget endast ska sälja elbilar 2030.

ANNONS
ANNONS

”För att fortsätta vara framgångsrika behöver vi växa med lönsamhet. Så i stället för att investera i en krympande verksamhet valde vi att investera i framtiden – elektriskt och online”, sa Volvo Cars vd Håkan Samuelsson då.

Läs mer: Volvo Cars-bonusar ”Smakar illa i munnen” – Dagens PS