Biltillverkaren Volvo Cars uppges fortskrida med börsnoteringsplaner efter indikationer från investerare att man kommer nå 30 miljarder dollar i värdering, något som efterfrågas av ägaren Geely. Det rapporterar Financial Times med hänvisning till källor.

ANNONS

Företagets primära börsnotering kommer vara i Stockholm, med planer för en parallellnotering i Asien vid ett senare tillfälle, mest sannolikt Hongkong.

”Initial feedback från globala investerare är i linje med Volvos värderingsförväntningar”, uppger en källa för tidningen.

Banker har ännu inte instruerats att inleda en formell börsnoteringsprocess, men Volvo uppges sikta på att börsnoteras mot slutet av året.

Geely har tidigare indikerat att man inte tänker gå vidare med en börsnotering om man inte kan garanteras en värdering på 30 miljarder dollar eller mer.

ANNONS
ANNONS

Volvo Cars sålde 570.000 bilar i fjol med en vinstmarginal på 6,4 procent. Man avser minska gapet i lönsamhet på ett par procentenheter mot biltillverkare i premiumsegmentet genom att bland annat ha dubblat försäljningen per mitten av nästa decennium.