Dagens PS

Galna börsnoteringen – upp 13 000 procent första dagen

13 000 procent
Det okända kinesiska bolaget rusade 13 000 procent i sin börsnotering. (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 01 sep. 2022Publicerad: 01 sep. 2022

Det kinesiska bolaget Addentax Group Corp gjorde sin börsnotering på Nasdaq under onsdagen och steg hela 13 000 procent i börsdebuten, rapporterar Bloomberg.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Aktien Addentax Group Corp fick handelsstoppas på grund av för hög volatilitet 20 gånger under börsdebuten på Nasdaq i New York.

Vid slutet av handelsdagen var aktien upp över 13 000 procent och det okända kinesiska bolaget hade ett börsvärde på 20 miljarder dollar – vilket gjorde Addentax till ett större bolag än en tredjedel på storbolagsindexet S&P 500.

Addentax, som listar plaggtillverkning och logistiktjänster bland sina nyckelverksamheter, är åtminstone det åttonde företaget i år från Hongkong eller Kina att uppleva liknande överraskande drag efter börsnoteringar i USA. De mest kända exemplen AMTD Digital och Magic Empire som gjort liknande galna börsnoteringar, skriver Bloomberg.

Under torsdagen föll dock bolaget 62 direkt i börsöppningen och handelsstoppades.

“Drivkraften bakom Addentax Groups pris tycks medvetet duplicera historien om HKD och MEGL, som också upplevde en aldrig tidigare skådad aktiekursfrenesi nyligen”, säger Hebe Chen, analytiker på IG Markets Ltd till Bloomberg.

Han kommenterar också att en av likheterna mellan bolagen är att de kommer från redan etablerade industrier och samtidigt inte är några finansiella stjärnbolag. Hebe Chen säger också att det är “mer än sannolikt” att Addentax kommer följa samma utveckling som AMTD Digital och Magic Empire som båda är ner mer än 90 procent jämfört med toppen i bolagens lysande börsdebuter.

Läs även: USA: Extremtorka för börsintroduktioner

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS