Förväntningarna är rekordhöga på nya Tesla Model Y. Bolagets aktie rusar, samtidigt som analytikerna spekulerar i om det är en bubbla eller inte.

Elon Musk kan skratta hela vägen till banken. Som Dagens PS berättat så har Teslachefen genom sitt fördelaktiga ersättningsprogram – lyckats bli världens rikaste person.

Höjt rekommendationerna 

Hittills i år har Tesla-aktien rusat cirka 15 procent i år, vilket har ökat börsvärdet med drygt 110 miljarder dollar, och samtidigt tvingat många analytiker som följer Tesla att höja sina rekommendationer för aktien, skriver Di.

Men det går även bra för bilförsäljningen i takt med att världen nu på allvar vill köra på el. Under förra året sålde Tesla en halv miljon bilar.

Ny modell

I år ökar analytikerna prognosen till 800 000 sålda bilar, men det hänger mycket på huruvida den nya modellen – suven Model Y lyckas charma kunderna.

Samtidigt som vinsten per aktie förväntas stiga med 60 procent till 3,80 dollar per aktie, vilket motsvarar ett p/e­tal på drygt 200, så frågar sig många analytiker om Tesla-aktien är en bubbla eller inte.

Oavsett vilket, så är förväntningarna skyhöga på nya Model Y.

Om börsfesten ska fortsätta så måste även den bli en succé.

Läs mer: Tesla slår på nytt rekord i börsvärde

 

ANNONS
ANNONS