Här är tre stabila aktier om börsen börjar svaja, enligt en teknisk analys av Investtech.

Investtech har, skriver SvD, kikat på tre börsbolag med låg volatilitetsrisk.

Samtidigt uppges dagens kursnivåer i aktietrojkan bädda för en stor uppsida i aktierna; åtminstone i förhållande till nedsidan.

Ett av pappren som lyfts fram är tobaksjätten Swedish Match, som alltså då omges av en köprekommendation från Investtech, framgår det i Svenska Dagbladet.

ANNONS
ANNONS

”Swedish Match anses av många vara en stabil aktie och ett defensivt val vid oroligare tider. Den tekniska bilden går i linje med detta påstående. Trenden – som är den ledande tekniska indikatorn – är uppåtgående sedan 2000 och volatilitetsrisken är låg vilket innebär att kursen normalt avviker lite från dag till dag”, heter det bland annat i analysen.

Köp även fastighetsbolaget Castellums aktie, är rådet.

”På medellång sikt har aktien fallit tillbaka och ligger strax över golvet i en stigande trendkanal och det finns dessutom horisontellt stöd vid cirka 120 och cirka 126 kronor vilket kan begränsa nedsidan”, skriver Investtech, enligt Svenskan.

Slutligen, i denna artikel, går köptipset till Axfood, där det bland annat heter att ”den långsiktigt uppåtgående trenden tillsammans med stödnivåerna indikerar att dagens kurs ger ett gynnsamt risk reward-förhållande”.