Efter de grova anklagelserna från Hindenburg Research så släppte Adani Group sin egen rapport på 413 sidor under helgen. Där försöker företagsimperiet nu snabbt tvätta rent sitt rykte från bedrägerier och penningtvätt.

ANNONS

Det har inte varit lätt att heta Gautam Adani på sistone, inte sedan anklagelserna om smutsiga affärer började strömma in från den från amerikanska blankarfirman Hindenburg Research.

Missa inte: Attacken mardröm för Adani – nu är 500 miljarder borta [Dagens PS]

Indiske Adani har redan halkat ner på Forbes lista över världens rikaste – från tredje till sjunde plats – samtidigt som många av aktierna inom hans imperium har rasat.

Det försöker han nu snabbt rätta till, i den mån det går, berättar Reuters. 

Adani släppte egen rapport

Under söndagen kom Adani Group ut med sin egen 413 sidors rapport som gensvar till Hindenburg Research-rapporten. Där står det att företagsimperiet har följt alla indiska lagar och redovisningsstandarder och det istället rör sig om en rad intressekonflikter där Hindenburg vill ”skapa en falsk marknad för värdepapper” och samtidigt ”göra stora ekonomiska vinster på bekostnad av oräkneliga investerare”.

Hindenburg står på sig

Hindenburg å sin sida har inte kommenterat den nya rapporten men har tidigare sagt att man står på sig och välkomnar Adani att ta saken till domstol.

ANNONS
ANNONS

I sin rapport inkluderade Adani utdrag från årsrapporter, offentliga avslöjanden och tidigare domstolsbeslut och hävdar att vissa av punkterna i Hindenburg-rapporten rör sig om ”grundlösa påståenden baserade på påhittade fakta”.

Läs även: Är Indien nästa stormakt på börsen? [Dagens PS]