Har du inte fått nog av Halloween på hemmaplan ska du satsa på ett läskigt hotell. Här är de fem mest hemsökta hotellen i världen.

ANNONS

Det är sajten All that’s interesting som satt samman listan på de mest hemsökta hotellen i världen. Så är du inte rädd och letar efter läskiga upplevelser ska du satsa på dessa hotell på din nästa resa.

Hotel Cecil, Los Angeles

hotell
Cecil i Los Angeles, ett budgethotell med en historia av självmord. Foto: Hotel Cecil

På Cecil i downtown Los Angeles har inte mindre än 16 personer tagit sitt liv. På hotellet har även en hel del grova brott begåtts och seriemördaren Richard Ramirez bodde här 1985. Det var mer el mindre under hela den period han mördade sina offer innan han till slut åkte fast.

Stanley Hotel, Colorado

Hotell
Stanley Hotel, förlagen till Stephen Kings The Shining. Foto: Stanley Hotel

Det var på Stanley Hotel i Colorado som Stephen King skrev The Shining. Han tog in på hotellet med sin fru och son i slutet av säsongen och de var de enda gästerna på hotellet. Upplevelsen var så obehaglig att han genast fick inspiration till att skriva boken.

La Casa Del Salto, Colombia

La Casa Del Salta
Det gamla hotellet Casa Del Salto är idag ett museum. Foto: Wiki Commons

Det övergivna Hotellet Casa Del Salto, också känt som Tequendama Falls Hotell, ligger beläget i San Antonio del Tequendama i Colombia. Det gamla hotellet öppnades 1924 och stängdes 1990 och är idag ett museum. Platsen sägs var hemsökt av de personer som tagit livet av sig genom att slänga sig ut över klipporna ned i floden.

Hotel Del Coronado, San Diego

San Diego
Unga Kate Morgan hemsöker fortfarande hotellet i San Diego Foto: Del Coronado

Både stjärnor som Cary Grant och Kathrine Hepburn har bott på Del Coronado i San Diego. Liksom den förre presidenten Ronald Regan. Men hotellet har även en permanent gäst. Det är den unga kvinnan, Kate Morgan, som sköt sig själv på hotellet 1892 som vandrar i korridorerna om nätterna, för det mesta på tredje våningen.

Ancient Ram Inn, Gloucestershire, England

Ancient Ram
Ancient Ram sägs vara den mest hemsökta platsen i England. Foto: Wiki Commons

Ancient Ram Inn sägs vara den mest hemsökta platsen i hela England. För det första är den gamla prästgården byggd på en gammal gravplats från 800-talet. På platsen möts dessutom två så kallade leylinjer, en föreställning om att vissa platser förbinds genom speciella energilinjer. Dessa två leylinjer sägs leda direkt till Englands Stonehedge.

Läs om fler hemsökta hotell här

ANNONS
ANNONS

Läs även: 10 skräckhotell som får dig att rysa [Dagens PS]

Läs mer: De bästa restaurangerna i New York [Dagens PS]