Gillar du spöklika äventyr? Då kan det vara läge att skräckförtjust checka in på något av följande hotell, som får dig att rysa.

ANNONS

I takt med att fler människor vaccinerar sig i pandemin ökar bokningarna av resor hos flygbolag och resebyråer.

Du som är fullvaccinerad stöter förhoppningsvis inte på några hinder att ge dig ut på äventyr, och varför inte checka in på ett hotell som får dig att rysa skräckförtjust?

Livsstilsmagasinet Café har tidigare listat världens läskigaste hotell och den som söker frid, fröjd och nattro uppmanas att söka sig till något annat hotell än just dessa skräckinrättningar.

”Spökhistorier och ockulta fenomen har trollbundit människor i evinnerliga tider”, heter det i artikeln.

På Stanley Hotel i Colorado, USA, uppges skräckregisörren Stephen King ha bott och fått inspiration till "The Shining". (Foto: Stanley Hotel)
På Stanley Hotel i Colorado, USA, uppges skräckregisörren Stephen King ha bott och fått inspiration till ”The Shining”. (Foto: Stanley Hotel)

1) Stanley Hotel, Colorado, USA
Stephen King uppges ha bott på hotellet och hämtat inspiration till ”The Shining”.

ANNONS
ANNONS

2) Langham Hotel, London, England
Napoleon ska ha bott här under sina sista levnadsdagar, särskilt rum 333 påstås vara hemsökt av ”ockulta element”. Hotellet har en lång, skrämmande historia. Det öppnade redan 1865.

3) The Shelbourne Hotel, Dublin, Irland
Beläget mitt i centrala Dublin, öppnade 1825, har 224 rum och ett flickebarn är hotellets mest kända spöke, enligt Café.

4) The Taj Mahal Palace, Mumbai, Indien
Lyxhotell som haft The Beatles på besök när det begav sig. En arkitekt som begick självmord uppges strosa runt som en osalig ande i hotellets gamla flygel.

The Taj Mahal Palace fick uppleva skräck på riktigt i en terrorattack Mumbai 2008. Hotellet var huvudmålet för terroristerna. 166 människor dödades i terrorattentatet varav 31 inne på hotellet. (Foto: TT)
The Taj Mahal Palace fick uppleva skräck på riktigt i en terrorattack Mumbai 2008. Hotellet var huvudmålet för terroristerna. 166 människor dödades i terrorattentatet varav 31 inne på hotellet. (Foto: TT)

5) Dragsholm Slot, Hørve, Danmark
Här möter du som hotellgäst ”gastar, gengångare och poltergeistar” under din vistelse, enligt artikeln. Mysigt, va?

6) Chateau Marmont, LA, USA
Mytomspunnet hotell där skådisen John Belushi tog en överdos.

7) Toftaholm Herrgård, Vittaryd, Sverige
I rum 324 på detta småländska hotell hängde sig en bondpojke efter att hans älskade, dottern till herrgårdens baron, blivit bortgift.

ANNONS
ANNONS

8) Hotel Burchianti, Florens, Italien
Diktatorn Mussolinis stamplace. Hotellet sägs krylla av spöken, gäster ska ha blivit kyssta av ”något med en iskall andedräkt”. Brrr, vem vill det?

9) Parador de Cardona, Cardona, Spanien
Mäktigt hotell med anor från så tidigt som 800-talet. Se särskilt upp för rum 712…

10) First World Hotel, Genting Highlands, Malaysia
Världens största hotell med ofattbara 7.351 rum. Kasinotorskar uppges leva rövare för hotellgästerna.

Läs även: Lev som James Bond på en oförglömlig resa [Dagens PS]