Dagens PS

Sommarens trendigaste tågresor

tågresor
Varför inte ta tåget i sommar och besöka någon av Europas trevligaste städer? (Foto: Unsplash)
Hannah Bill
Hannah Bill
Uppdaterad: 07 juli 2023Publicerad: 06 juli 2023

Har du ännu inte bestämt vad du ska göra på semestern? Vi listar sommarens tio mest populära tågresor inom Europa.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Hela 65 procent av svenska resenärer önskar att resa mer hållbart i sommar, visar en undersökning från Booking.com. Som tur är finns det gott om hållbara resealternativ.

Att ta sig fram med tåg i Europa är inte bara något för unga, spontana tågluffare. Förutom att det är mer hållbart än att flyga eller åka bil är det också betydligt mer bekvämt.

Läs och inspireras över sommarens hetaste europeiska destinationer, som alla går att nå utmärkt med tåg från Sverige.

Amsterdam

När tåget rullar in i Amsterdam hamnar du mitt i stadens pulserande centrum. I Amsterdam tar du sig enkelt fram till fots eller med cykel för att njuta av stadens alla kanaler och mysiga kaféer. Tips är att besöka några av stadens museum, såsom Anne Frank-huset och Van Gogh-museet.

Idylliska Amsterdam. (Foto: Unsplash)

ANNONS

Senaste nytt

Bryssel

Belgiens huvudstad har mycket att erbjuda. Landet är känt för sin choklad, sina våfflor och kanske världens bästa öl. Varför inte boka en stadsvandring som tar dig till flera kända stopp där det även bjuds på provsmakning av traditionell belgisk mat? Missa inte heller att besöka ståtliga Grand-Place.

ANNONS

Grand-Place i Bryssel. (Foto: Unsplash)

Hamburg

Tysklands näst största stad är inte bara lätt att nå med tåg utan också lätt att ta sig runt i till fots tack vare stadens suveräna kollektivtrafiksystem. Hamburg har ett brett utbud av konst och kultur, inklusive St Michaelis-kirke och klocktornet Landungsbrücke.

Hamburg och klocktornet Landungsbrücke. (Foto: Unsplash)

Berlin

Berlin har länge varit en populär destination för tågresenärer i Europa. Här finns flera intressanta stadsdelar att upptäcka, samt sevärdheter som TV-tornet och Brandenburger Tor.

TV-tornet i Berlin. (Foto: Unsplash)

Prag

ANNONS

Tjeckiens huvudstad Prag är beläget mitt i Europa och är en populär destination för tågresenärer. Prag har ett mycket stort utbud av kultur och enastående vackra byggnader, särskilt i Gamla stan.

Historiska Prag. (Foto: Unsplash)

Paris

Ljusets stad, Paris, är ett klassiskt tågresemål. Den vackra arkitekturen, shoppingmöjligheterna och stadens rika historia gör Paris till en perfekt destination för alltifrån nykära par till barnfamiljer.

Tjusiga Paris. (Foto: Unsplash)

München

München ligger i södra Tyskland och är känt för sin världsberömda Oktoberfest. Men här utlovas fantastisk öl och livlig atmosfär året runt. Tips är att göra en dagsutflykt till det berömda sagoslottet Neuschwanstein.

Neuschwanstein i München. (Foto: Unsplash)

ANNONS

Venedig

Idylliska Venedig, med sina romantiska kanaler och unika arkitektur, är en av de mest besökta städerna i Italien. Det går utmärkt att ta sig hit med tåg, för att njuta av den vackra miljön till fots eller från de berömda gondolerna.

Upptäck vackra Venedig i sommar. (Foto: Unsplash)

Oslo

Om du inte vill resa särskilt långt med tåg är Oslo en utmärkt destination. Den norska huvudstaden har mycket att erbjuda, till exempel kända landmärken som det kungliga slottet och operahuset. Nu på sommaren är det även ljuvligt att promenera runt i den vackra Frognerparken.

Frognerparken i Oslo. (Foto: Unsplash)

Zürich

Den livliga schweiziska staden Zürich ligger nära Alpernas gröna landskap. Staden har också en inbjudande strand utmed Zürichsjön. Förutom att njuta av staden till fots kan man göra dagsutflykter med färja eller linbana för att se stadens bästa vyer.

ANNONS

Livliga och enastående storslagna Zürich. (Foto: Unsplash)

Läs mer: Tio svenska städer att besöka i sommar

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS