Nu närmare sig vintern och suget efter skidåkning ökar markant. Något som märks i skidanläggningarnas bokningssystem och även i butikerna.

ANNONS

Efter en tid med osäkert läge för alla som vill åka skidor i Sverige och utomlands har det nu återgått till mer normalt. De flesta varumärken har släppt nya produkter och färger.

Skidpeppen är total!

Vi bad därför Alpingaraget som har stenkoll på vad som är nytt och trendigt att ta fram det hetaste och senaste. De satte ihop komplett kit som kommer vara helrätt i backen denna säsong men även hålla lång tid framöver.

Och tydliga tender är att fler och fler vill prova på topptur och att materialen blir mer och mer hållbara och miljövänliga.

Herrjacka Peak Performance

En av Peak Performances populäraste skidjackor nu i en ny färg.

Ett utmärkt skallager för alla dina skidaktiviteter, utrustad med de funktioner och detaljer du behöver för en dag i bergen. Tillverkad av återvunna fibrer och PFC-fri DWR. Givetvis med matchande byxor till.

Friåkningsskidan Stöckli Stormrider 102

Den stora nyheten från skidlandet Schweiz i år är helt nya friåkningsskidan Stöckli Stormraider 102 som tack vare sin dubbla titanal förstärkning i kombination med den lätta träkärnan ger en lättmanövrerad men samtidigt väldigt stabil och pålitlig skida för hela berget.

102 mm bred under foten och med en med schweiziska mått mätt stor rocker i både tip och tail så hanterar Stöckli Stormraider 102 även den djupaste pudersnön utan problem.

ANNONS
ANNONS

Perfekta bindningar: Marker Duke PT16

Perfekt för alla som åker mest liftburen pist/offpist och vill ha säkerheten och enkelheten från freeride bindningarna men vill kunna sätta på stighudarna ibland och komma åt dom riktigt unika upplevelserna.

På knoppen: Sweet Protection

Låt dig inte luras av det välkända namnet från det norska märket, denna hjälm är helt ombyggd med endast de bästa materialen, teknikerna och produktionsteknikerna tillgängliga.

Givetvis inklusive den nya revolutionerande 2Vi -teknikplattformen som utvecklats av Sweet Protection.

Skidglasögon: Sweet Protection

The Clockwork är framtagna med hjälp av Sweets alpina raceåkare, för att uppnå perfekt visibilitet under träning och tävling.

Skidglasögonen passar dig med normalstort ansikte, har en tunn ram, tight och skön passform och ett synfält som inte går att jämföras med någonting tidigare.

Kontrasthöjande RIG™ lins för perfekt detaljåtergivning

ANNONS
ANNONS

Outfit för coola skidtjejer: Houdini Rollercoaster

Rollercoaster Jacket är fullt utrustad, men överdriver inte med maximalt antal funktioner. Istället är plagget konstruerat för att skilja sig från mängden. Den visar att hög prestanda inte behöver innebära stor miljömässig påverkan.

Tillverkad av 70% återvunnen polyester, helt återvinningsbar och utan spår av skadliga fluorkarboner. När jackan så småningom slits ut kan den med fördel lämnas tillbaka till Houdini för återvinning.

 

Alla sömmar har tejpats för vattenskydd, och blir du för varm öppnar du bara de ¾ långa ventilationsdragkedjorna längs benen. De två benfickorna är kompatibla med klättersele, och en integrerad telefonficka håller dina värdesaker i tryggt förvar hela dagen.

Det lätta materialet har förstärkts med Shoeller®-paneler i benens nedre del för att förebygga slitage från pjäxor och vassa stålkanter

Backens drottning på Extreme Mother Tree

Extrem Mother Tree 105 från Åre Skidfabrik är med sin moderna profil och skärning en perfekt friåkningsskida för åkaren som söker äventyr över hela berget.

 

Indragen skärning och progressiv rocker i tip och tail kombinerat med en väl avvägd komposition av gummisträngar på en glasfiberlindad paulownia/poppel kärna ger maximal trygghet utan att rucka på smidighet och lekfullhet.

ANNONS
ANNONS

Extrem Mother Tree 105 trivs precis lika fint på hårt preparerat underlag som mjukt fluffigt.

På foten: Atomic Prime

Atomic Hawx Prime XTD 115 W är en ny pjäxa från Atomic som bygger på med mycket populära Atomic Hawx Prime serien.

Det är en allmountainpjäxa med gåläge, den har en mediumbred passform och passar dig som söker en pjäxa att både gå upp och åka nedför hela berget!

Klart hjälm och glasögon ska matcha

Den ultimata hjälmen från POC för användning hela dagen över hela berget, Obex nu med MIPS, är optimerad för säkerhet och komfort. Finns i ett flertal nya färger.

Flight Tracker från Oakley är ett par skidglasögon med fantastisk passform i tidlös design, och som ger ett synfält i världsklass. Nu i tre storleker, S/M/L och ett flertal nya linser och färger.