Segelyachten Crystal fångar ljuset och strålar som en diamant när den kryssar på öppet hav.

ANNONS

Crystal Sailing är ett nytt koncept framtaget av yachtdesignern Christian Leyk, chefsdesigner på Conquine Design i London.

Inspirationen bakom segelyachtens design lär komma från en diamant, och visst blir det tydligt när vi nu får se de första bilderna på konceptet.

Den 99 meter långa segelyachten har en geometrisk glasering som ska föra tankarna till facetterna hos en diamant.

Enligt tillverkaren låter dessa skonaren fånga ljuset precis som en diamant, när den kryssar på öppet hav.

Segelyachten har utrustad med ett DynaRig segelsystem med tre master, som vi tidigare sett på yachter som Black Pearl och Maltese Falcon.

Det högpresterande DynaRigsystemet, tillsammans med det generösa utrymmet över och under däck, gör Crystal till den idealiska yachten för bekväma seglatser över Atlanten.

ANNONS
ANNONS

Leyck själv säger att inredningen ”följer naturen”, och är designad för att maximera naturligt ljus och strategisk skugga.

Crystal
Crystal är utrustad med ett DynaRig segelsystem med tre master (Foto: Conquine Design).
Crystal
Crystals geometriska glasering påminner om facetterna hos en diamant (Foto: Conquine Design).

Lyxiga bekvämligheter

Bakom interiören står inredningsarkitekten Alexandre Thiriat. Han är bland annat känd för sitt samarbete med den berömde, numera framlidne arkitekten Albertp Pinto.

Än så länge har Conquine inte visat några bilder på superyachtens interiör, men enligt Robb Report kan vi vänta oss kandelabrar från Lalique och kristallglas från Baccarat.

Vad vi vet är däremot att Crystal har plats för 12 passagerare. Ägarhytten lär ha två utfällbara balkonger, bara en sån sak!

Bekvämligheter ombord inkluderar vinkällare, gym, beachclub och väl tilltagna ytor för sociala aktiviteter.

I fören finns ett garage som har plats för tendrar och de leksaker passagerarna kan tänka sig vilja roa sig med under seglatsen.

ANNONS
ANNONS
diamant
Stora ytor på däck gör en seglats över Atlanten ytterst bekväm (Foto:
diamant
Passagerare ombord kommer inte att sakna underhållning (Foto: Conquine Studio).

Conquine Studio ligger inte på latsidan, och Crystal Sailing är studions andra nya koncept på kort tid.

För två månader sedan presenterade man ett familjevänligt äventyrsfartyg med inspiration från barnfilmen ”Octonauterna och Sac Actun-grottorna”

Christian Leyk och hans team verkar vara en grupp synnerligen kreativa designers, och vi nog kan vänta oss många fler spännande koncept i från studion i London..

Läs även: Black Pearl är världens vackraste segelyacht [Dagens PS]