Dagens PS

Sätt ny standard med en 100 fots Riva

Riva
Nu kan du bli värst i viken - både vad gäller storlek och dessutom bli ägare till en av världens största RIva-båtar. (Foto: ABYS Yachting)
Anders Værnéus
Anders Værnéus
Uppdaterad: 25 juli 2023Publicerad: 24 juli 2023

Känns myllret av Sunseekers och Princesser för vardagligt? Då kan du sätta en ny standard i Sandhamn med en Riva Corsaro 100.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Säger jag Riva, så säger du förmodligen mahognyracer. Det är vad nio av tio fortfarande förknippar det legendariska italienska båtmärket med.

Den vackra Riva Aquarama är av många ansedd som världens vackraste båt. I Dagens PS sommartävling om Sveriges vackraste båtar så togs förstaplatsen inte oväntat av en Riva Aquarama. (Foto: Riva Yachts)

Men faktum är att det nu var länge sedan den sista mahognybåten lämnade varvet. 1996 gjordes en finalserie av 10 Riva Aquarama Special, men sedan dess har snickarna på varvet fått ägna sig åt däcksläggning och inredningssnickerier.

Moderna ideal

Idag är det helt andra båtar som lämnar varvet. De slanka linjer som du förknippar med varvets snabba mahognybåtar, är idag i stort sett historia.

Riva
Idag ligger M/Y No Limit i Antibes och väntar på sin nya ägare. Blir det du som tar hem henne till Sverige? (Foto: Anders Værnéus)

Den fantastiska fyra år gamla Riva Corsaro 100 som ny är till salu genom den franska brokern ABYS-yachting, är ett lysande exempel på den stil som idag råder på Riva-varvet.

Yachten ligger idag förtöjd i hamnen i Antibes. Och trots att den långt ifrån är hamnens största, sticker den ut med sin mörka skrov och minst sagt speciella design.

ANNONS
Minst sagt ett inbjudande övre däck. Här finns alla bekvämligheter du kan tänka dig behöva för en
fantastisk sommar i svenska skärgårdarna. (Foto: ABYS Yachting)

M/Y No Stress som yachten heter, sjösattes 2019 och har haft en ägare sedan dess. Yachten är fortfarande i ett fantastiskt skick och den modernaste Corsaro som finns på marknaden idag.

Minimalistiskt och italienskt sparsmakat. Flärd på dagens Riva-språk är inte längre brackigt och flashigt.
Sparsmakad och dämpad attityd gäller inombords. Exteriört är en annan historia. (Foto: ABYS Yachting)
ANNONS

Senaste nytt

Välutrustad

Utrustningslistan är lång som en fem-årings önskelista, men rymmer bland annat gyro-stabilisatorer, en Williams Sport Jet 435, en Seadoo GTX 300 samt mycket mycket annat.

På motorbäddarna tronar två MTU-dieslar på totalt drygt 5000 hk, som ger den 29,9 meter långa båten en toppfart på 26 knop.

För att du ska bli nästa ägare till denna fantastiska yacht får du punga ut med strax under 8 miljoner Euro. Men då kommer du garanterat vara ensam om en Corsaro i Sverige. Och på köpet bli moderfartyg för hela den svenska flottan av vackra Riva-båtar. Och sämre “umgänge” kan kan ju tänka sig.

Läs mer här om:

ANNONS

Riva 100 Corsaro på mäklarens hemsida

Så blev Riva Aquarama den ultimata status-symbolen

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på historia inom näringslivet, klassiska båtar och bilar.

Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på historia inom näringslivet, klassiska båtar och bilar.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS