Nu får besökare till Friuli Venezia Giulia-regionen i nordöstra Italien betalt för att resa dit. Det handlar om inhemska resor med tåg till regionens pärlor.

ANNONS

Friuli Venezia Giulia-regionen ligger intill Adriatiska havet i nordöstra delen av Italien, och gränsar till Slovenien och Österrike. Nu vill myndigheterna locka besökare från andra delar av landet genom att stå för kostnaderna som till exempel tågbiljetter för att ta sig till regionen, skriver CNN.

Italien vill främja lokalt resande

Även biljetter till lokaltrafiken, museer, och andra erbjudanden kommer radas upp till besökaren som tar sig till regionen till och med sista maj nästa år. Det blir en slags fortsättning på hemester där den lokala turistbyrån vill främja lokalt resande till städer som Trieste och Udine, liksom pärlor som kustorterna Grado och Lignano Sabbiadore.

Vad vill turistbyrån då ha i gengäld? Du måst övernatta två nätter i regionen, men det är en självklarhet oavsett eftersom det finns så mycket att upptäcka – som några av landets bästa stränder, berg, vingårdar och antika städer.

Så om du har funderat på att besöka Friuli Venezia Giulia-regionen i Italien, varför inte ta chansen att göra det nu?

Byggd i österrikisk stil

Både Trieste och Udine var del i den österrikiska-ungerska monarkin vilket betyder att delar av arkitekturen är byggd i österrikisk stil och där kaffekulturen i Trieste är en del av stadsbilden. De blandas upp med gamla romerska lämningar.

För den som gillar salta bad ska bege sig till Grado – känd som ”Venedigs moder” – byggd på öar i en lagun och Lignano Sabbiadoro som är en av Adriatiska havets främsta badorter.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Premiär för nytt italienskt lyxbilsmärke [Dagens PS]

Läs även: Frankrike ser över beskattning av resor med privata jetplan [Dagens PS]