Dagens PS

Oscarsgalan: Goodiebag för 140 000 dollar

Goddiebag
Oscarsvinnande Will Smith på röda mattan inatt. En av dem som även får en exklusiv goodiebag. (Bild: TT)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 28 mars 2022Publicerad: 28 mars 2022

Vad anser du bör ingå i en riktigt bra goodiebag? När marknadsföringsföretaget Distinctive Assets delar ut sin omtalade goodiebag till kändiseliten är det med ett innehåll värt 140 000 dollar, motsvarande 1 328 000 kronor. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är för det tjugonde året i rad som marknadsföringsföretaget Distinctive Assets i Los Angeles, USA packar exklusiva goodiebags till Hollywood-eliten, skriver CNBC.

Så har den exklusiva presentpåsen “Everybody wins” också ett rykte om sig i underhållningsbranschen att vara något utöver det vanliga, både bland nominerade skådespelare och övrigt branschfolk, skriver CNBC.

Innehållet i årets goodiebag som betingar ett värde av närmare 140 000 dollar, motsvarande 1 328 000 kronor, utgör givetvis inget undantag.

Exklusiv slottsvistelse i Skottland

I årets goodiebag döljer sig bland annat en trenätters vistelse på det skotska slottet Turin Castle, värt 50 000 dollar. En present som tagit sin inspiration från “The Tragedy of Macbeth” och ger gästerna full tillgång till 1600-talsslottet tillsammans en komplett butlerservice, skriver CNBC.

Lägg till detta de ljuva tonerna av säckpipa vid de celebra gästernas ankomst och vistelsen är komplett.

ANNONS

Senaste nytt

Fettsugning och hemrenovering

I årets goodiebag hittar du även en fettsugning hos den kosmetiske kirurgen Dr Thomas Su värd 12 000 dollar. Här finns också ytterligare uppfräschande behandlingar och föryngringsprocedurer från Dr. Konstantin Vasyukevich för 10 000 dollar, liksom en fri session hos livscoachen och hälsoexperten Kayote Joseph värd 1200 dollar, skriver CNBC.

ANNONS

Den som hellre renoverar hemma kan göra det med hjälp det LA-baserade företaget Maison Construction som bjuder på en uppfräschning värd 25 000 dollar.

I påsen finns också lite välbehövliga snacks i form av hippa designerpopcorn från Opopop, liksom en exklusiv tesamling från The Chai box.

Påkostad hemleverans

I de flesta fall får de skådespelare som nominerats i Oscarsgalan och befinner sig i Los Angeles sin goodiebag levererad till hotellet innan galan, men det förekommer även att de dyrbara påsarna skickas till respektive kändishem.

Något som kan medföra en del transportkostnader beroende på var de olika celebriteterna bor. Detta enligt Lash Fary, grundare av Distinctive Assets.

“Jag skickar dem till Olivia Colman och Judi Dench i deras hem i Storbritannien, och Penelope Cruz ville att hennes skulle skickas till Madrid. Det är otroligt dyrt, så jag försöker att inte skicka dem om jag inte måste, men jag kommer att göra det för skådespelare som Penelope Cruze utan att blinka”, säger Fary till CNBC.

På listan över årets mottagare av presentpåsen återfinns namn som Will Smith, Jane Campion och Steven Spielberg, enligt Distinctive Assets hemsida. 

Läs även: Oscars 2022: Årets vinnare hela listan

ANNONS
Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS