En ny film som berättar historien om Enzo Ferraris liv ska spelas in. Det blir den amerikanske regissören Michael Mann som äntligen får göra sin omtalade film om Ferrari och ”Il Commendatore” med en stjärnspäckad rollista. 

ANNONS

Top Gear skriver i sin artikel om nyheten att filmstudion STXfilms sa ”Starta era motorer. Vi är glada över att annonsera Ferrari av den legendariske Michael Mann med Adam Driver, Penelope Cruz och Shailene Woodley. Biografin om Enzo Ferrari börjar sin inspelning i Italien den här våren.”

Film med stjärnglans

Rollistan är minst sagt stjärnspäckad med Oscarsnominerade Adam Driver, Emmynominerade Shailene Woodley och Oscarsvinnande Penelope Cruz och Michael Mann. Den legendariska regissören ligger bakom succéfilmer som The Insider och The Aviator.

Michael Mann
Den legendariske amerikanske regissören Michael Mann ska göra filmen om Enzo Ferrari som alltså kommer att utspela sig under 1950-talet. (Foto: TT)

Äger rum i kritisk period 

Deadline rapporterar att  filmen utspelar sig 1957 då Ferrari var i kris och satsade allt på det årets Mille Miglia. Ferrari slutade som segrare av det nästa 200 mil långa loppet på allmänna vägar, men racet var kantat av tragedier.

Mille Miglia är minst sagt en historisk företeelse inom motorsporten kantat av drama och tragedi. Under 30 år miste 56 personer livet till följd av loppet. Det sista och olycksdrabbade loppet 1957 kom att kosta 12 personer livet, varav 9 var åskådare.

Inte Manns första möte med Ferrari

Det är inte första gången som vi får höra om en film om Enzo Ferrari och det är inte första gången som Michael Mann visat intresse för att göra just en sådan film.

Manns passion för Ferraribilar har visat sig i rörlig bild förut. Han gjorde nämligen en teaser till den då nya bilen Ferrari California 2008.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: A movie about Enzo Ferrari called ”Ferrari” is coming [Top Gear]

Läs även: Då kommer nya Drive to Survive på Netflix [Dagens PS]